lauantai 6. tammikuuta 2018

Pelastetaan maapallo

Meillä keskusteltiin peittelyiden ja iltahalien lomassa ilmastonmuutoksesta. Myönnettäköön että se ei ehkä ole arjessamme riittävän usein puheenaiheena. Topoliino kyseli ja minä yritin parhaani mukaan selittää ja herättää ahaa-elämyksiä. Siinä kohtaa kun kuvailin maailman talouksien jauhelihapakettien yhteistä muovirasiakasaa ajelehtimassa meressä koin jo voittajafiilistä. Ehkäpä onnistuin saamaan viestin perille. Ja kohta kuusivuotiaani innostuikin että "todellakin, huomenna kirjoitetaan heti internetiin että KAIKKIEN pitää säästää maapallo ja KAIKKIEN pitää välttää muovijätettä. MINÄKIN AION!" Jes ajattelin tyytyväisenä- jyvä laitettu itämään. Lapsen silmät kiersivät pari kertaa huonetta ympäri hiljaisuudessa kunnes totesi "...koska ajattele; jos maapallosta tulee parempi eikä enää niin saastunut niin sitten ne ei ehkä tulevaisuudessa kiellä kakstahtisia Vespoja!!!"

No mutta, annettakoon kuusivuotiaalle anteeksi intohimon laittaminen ilmastonmuutoksen edelle - noin teoriassa. Vähän sama kun pyytäisi pientä lasta valitsemaan luonnonsuojelun ja karkkipussin välillä. Sokerikoukussa olevalla aikuisellakin on siinä haastetta. 

Kiinnostaisi tietää miten te muut pelastatte maapalloa arjessa? Olisiko tuon nettiin kirjoitetun kehoituksen lisäksi jokin konkreettinen keino minkä lapsi itse voisi tehdä? Suihkutuotteita suunnittelimme ostavamme seuraavan kerran saippuapaloina. Kovin hidas kombo vain on 4xpoikatukka ja järkälemäisen suuri perhepullo shamppoota:D


Kommenttilootaan ehdotuksia ja keskustelua kiitos :)

Bianca**

Ei kommentteja: