sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Vanhanajan joulukoristeet pienellä blingillä


Joulumakuni on kaksisuuntainen; toisaalta viehättää amerikkalainen mahtipontisuus överikimallusväripallohörsökkeineen, toisaalta taas entisaikojen pelkistetyt koristeet oljista, puusta ja kuivatuista hedelmistä herkistävät joulun tunnelmaan. Meidän muovinen pikkukuusi on saanut kumpaisenkin tyylin puvustuksen jo pariinkin kertaan, kun lapset niin nauttivat koristelusta. Ensimmäisen adventin kunniaksi jopa joulukalenterin tonttu kehotti koristelupuuhiin;)

Tämän kertaisissa diy- koristeissa tullaan puolitiehen vastaan, kuten jouluna muutenkin eri perinteiden ja traditioiden sovittamisessa.


Tarvitset:

verigreippi/satsuma
decoupage- liimalakkaa(esim. Prismasta)
valkoista kimallejauhetta
pieni maalisuti
silkkinauhaa/rautalankaa
(kuumaliimapyssy)

Tee näin:

Leikkaa sitrushedelmä ohuiksi viipaleiksi. Kannattaa käyttää terävää veistä (tomaattiveitsi oli ihan ehdoton tähän!) jolla on helppo sahata suoraan. 

Painele viipaleista enin kosteus talouspaperiin ja levitä 100 asteisen uunin ritilälle  n.1,5 tunniksi. 

Kun viipaleet näyttävät sopivan kuivilta ja kovettuneilta, ota ne jäähtymään. Sudi päälle valkoista liimalakkaa (kuivuessaan muuttuu läpinäkyväksi) ja sirota ameriikan glamouria märän lakan päälle. Anna kuivua. 

Ujuta rautalanka tai liimaa päälle soma silkkirusetti :)


Teimme näitä yhdessä Topoliinon kanssa lahjaksi jo lokakuussa ja muutaman myöhemmin ihan omaksi iloksi. Aloitimme kokeilun verigreipillä ja sittemmin jatkoimme satsumoilla. Greipit (ja oletan appelsiinitkin) pysyivät ruodussa paremmin, mutta ihan liikkiksiä nuo käpristyvät satsumakoristeetkin ovat. Kimallus ei näy kuvissa hyvin, mutta oikeassa elämässä hedelmäviipaleet säihkyvät todella kauniisti.


Suloista joulun valmistelua,
Bianca**

Ei kommentteja: