torstai 1. joulukuuta 2016

Joulusomiste ja muita pieniä asioita

Tähän kukka-asetelmaan tarvitset pari hyasinttia, voimapaperia, juuttinarua, kauniin servetin ja nitojan. Lidlissä myytiin marraskuussa hyasintteja alle eurolla ja kaikkea muutakin kotiäidin kukkarolle sopivaa (esim. puisia leluja pukinkontiin!). Mummelille hain muun muassa luomupuuvillaisia paksuja sukkahousuja taannoin parilla eurolla! Ikeassa käydessä puolestaan kannattaa kääriä särkyvät tai sotkevat ostokset (esim.kasvit) kassojen jälkeen tarjolla olevaan voimapaperiin. Paperia voi hyödyntää sitten myöhemmin vaikka lahjapaketoinnissa tai tällaisissa askarteluissa. Mutta se kauppavinkeistä..

Tee tötterö voimapaperista ja niittaa se kiinni. Laita tötterön pohjalle esim. voimapaperisilppua/talouspaperia tai mitä tahansa täytettä. Poista hyasinteistä mullat(tykkään henk.koht. kukista eniten tuossa avautumisvaiheessa) ja asettele ne tötterön päälle. Peitä mukulat ja tyhjät kohdat kauniilla servetillä tai silkkipaperikin käy jos sellaista löytyy. Laita juuttinarua ympärille ja ripusta tuomaan hyvää tuoksua!
Meidän pienin tonttu on päiväunilla patiolla. Isompi istuu kirjoitushommissa sohvalla tonttulakki päässään, kulkunen keikkuen kynän tahtiin. Minä siemailen teekalenterini ensimmäisen luukun lajiketta ja lämmitän pian toisen pullan kaveriksi. Mummin lapsille uurastama joulukalenteri ikkunassa näyttää niin tunnelmalliselta pihamaan kuuraa vasten. Aurinkokin paistaa. On niin paljon idyllisiä asioita, onnen aiheita ja ihan lähellä. Pitää vain avata silmät ja osata katsoa oikein :)

Bianca**

Ei kommentteja: