sunnuntai 20. marraskuuta 2016

DIY OVIKRANSSI

Plussakelit jättivät jäälyhdyistä jälkeensä vain tuikut, mutta hähää Suomen talvi näitä et minulta vie!

Tarvitset :
jykevää rautalankaa tai taivuteltavan henkarin(kuten minulla)
iltsari/tapettia(ulkonäöllä ei väliä koska ei näy lopputuloksessa)
vihreitä oksia
käpyjä/koristeita
juuttinarua
leveää teippiä
sakset

Muodosta henkarista ensin ympyrä. Nahkahanskat kädessä onnistuu taivuttaa tuollainen jäykempikin ripustin.
 Kierrä raudan päälle tönkköä paperia. Vanhaa tapettia laitoin kaksi kerrosta. Leikkasin valmiiksi pitkiä "soiroja"(?) ainiin kaistale on varmaankin parempaa suomea..ja teippaa sitä mukaa kiinni.

Pilko oksia valmiiksi, jotta niitä on kätevä ottaa seuraavassa vaiheessa. Mummeli oli myös sangen kiinnostunut kranssimateriaaleista joten olkkarissamme oli lopulta kunnon metsäfiilis ja se siitä kätevästä etukäteisvalmistelusta.
Sattuneesta syystä seuraavasta vaiheesta ei tullut otettua kuvaa, koska yritin mahdollisimman nopeasti pelastaa oksia meidän metsämörriltä kranssiin kiinnitettäväksi. Mutta siis solmi juuttinaru aluksi yhteen kohtaan kranssia, ujuta sen alle pari oksaa ja lähde kieputtamaan narua eteenpäin jättäen oksia narun alle. Aloita "perusoksista" joita sinulla on eniten ja joilla peität koko kranssin. Minulla oli tuota piha-aidan Tuijaa(?), jolla vuorasin ensin kauttaaltaan. Noihin juuttinarukohtiin on kätevä alkaa lisäämään toista kierrosta oksia. Kranssia kannattaa silmäillä aina vähän kauempaa, katsoa mistä töröttää liikaa ja minne kohtaan lisätä.
 Sitten kun "pohjakerros" on valmis, asettele pari runsaampaa oksakimppua alaosaan ja kiinnitä taas narulla.
 Voit vielä fiksailla väärässä kohdassa hapsottavia oksia kietomalla ne siimalla ruotuun.
 Lopuksi kiinnitä käpyjä/punainen oksa tai mitä ikinä haluat kirsikaksi kranssiin. Kesällä keräämäni pellavat olin onneksi unohtanut pation nurkkaan ja niistä tuli mukava lisä.Valmis!

Jouluksi tekisin ehkäpä näyttävämmän, mutta koska vasta marraskuu niin jäi kellot, omenat ja punaiset nauhat käyttämättä.

Mummelin 1v- juhlat ovat viikon päästä ja täällä on jo ilmapallot kiinnitetty innokkaan koristeluvastaavan toimesta. Nämä pallot tietenkin tuurillani ehtivät lurpsahtaa ennen h-hetkeä ja anna vaan kun TOIVOT että pölyiset ilmapallot jo poksahtaisivat rikki tai luhistuisivat pois silmistä kuukausi sitten pidettyjen kemujen jäljiltä niin EHEI! Aina vain jaksavat "ilahduttaa" jaloissa.  Jeps, mutta ilmapalloista ja muista juhlajärjestelyistä toisella kertaa! Nyt poppareita ja Blacklistiä, wuuhuu! (huippu jännärisarja netflixissä, suositus!)

Bianca**

Ei kommentteja: