keskiviikko 10. syyskuuta 2014

DIY (LUSH) kylpypommit

Meillä on kylpyamme ja sitä käytetään paljon. Lapselle laitan veden sekaan kookosöljyä, itselleni lisään eteerisiä öljyjä ja Meine Base-suolaa. Lushissa poiketessani ihastelin kauniita ja hyväntuoksuisia kylpypommeja. Yhden ostin kotiinkin ja siitä oli niin paljon riemua, että olisi kiva saada väriporekylpyjä useamminkin. Kuitenkin 6euroa yhdestä kylvystä tuntuu liian karvaalta maksaa alituiseen.. Jonkin puute saa yleensä luovalle päälle ja niin päädyimme tekemään kylpypommit itse. Edullisemmaksi tuli ja nyt piisaa poreilua moneksi kerraksi! Nämä sopivat siis niin lapselle kuin aikuisellekin!

Aiheesta löytyi monta ulkomaista webbisaittia eri variaatioilla, mutta säästän teidät mittamuutoksilta ja muultakin kääntämiseltä ja tarjoilen ohjeen omin sanoin. Minä käytin erilaisia muotteja. Tein 3kpl espressokupilla, 1kpl desimitalla ja muutaman litteän tein kertakäyttömukin pohjalla jalkakylpyä varten, mutta jos käytät desin mittaa(tai vastaavan kokoista), saat noin neljä kylpypommia. Yritin myös paperisiin muffinssivuokiin, mutta huomasin kovan muotin olevan parempi. Sellaiset metalliset toimisivat hyvin, mutta meillä ei ollut.


Tarvitset:

reilu 1dl ruokasoodaa
reilu 0.5dl sitruunahappoa (apteekissa maksoi vajaa 2€)
reilu 0,5dl maissitärkkelystä
reilu 0.5dl meine base suolaa (löytyy apteekista ja sen lisähyödyistä/käytöstä voit lukea täältä)

muutama tippa elintarvikeväriä
1rkl kookosöljyä
1tl tuoksuöljyä (Life-luontaistuotekaupassa oli hyvä valikoima)
2rkl vettä

muotteja
2 kulhoa
vispilä

Sekoita kuivat aineet keskenään isossa lasikulhossa. Vispaa ja hajota mahdolliset kokkareet.
Sekoita eri kulhossa nesteet keskenään. Lisää nestettä teelusikallinen kerrallaan kuivien aineiden kulhoon. Sekoita kaiken aikaa. Jos laitat liikaa nestettä kerralla, vaahtoreaktio syntyy ja haluathan säilyttää sen ilon itse kylpyhetkeen;)  Jos jokin kohta alkaa kuitenkin vaahtoamaan, sekoita se nopeasti kuivemman jauheen kanssa. Näin saat reaktion loppumaan.

Valmiin seoksen tulisi muistuttaa kosteahkoa hiekkaa. Kun puristat seosta sen pitäisi pysyä jotakuinkin kasassa. Minä sain viimeisten jauheiden kohdalla lisäillä vettä, koska valmis kylpypommi mureni heti käsiin.
Kostea seos kannattaakin painella muotteihin nopeasti ennen kuin se kuivahtaa. Mitä enemmän yksityiskohtia muotissasi on, sitä kauemmin seos kannattaa pitää muotin sisällä jähmettymässä. Mikäli muotti on enimmäkseen sileä, kuten minulla oli, voi kylpypommin kopauttaa sieltä ulos saman tien.
Täytä muotti,  paina täysin tiiviiksi, lisää seosta ja paina vielä kerran. Sitten muotti ylösalaisin, kopautus ja valmis pommi putoaa käsiisi.

Laita kylpypommit kuivaan paikkaan, muuten ne alkavat vaahtoamaan itsekseen. Etenkin jos säilytät niitä kylpyhuoneessa suosittelen kannellista rasiaa jonne ilman kosteus ei pääse. Lasinen alusta on paras, koska se ei reagoi. Kylpypommit muuttuvat tunnissa parissa koviksi ja ne voi halutessaan vaikka paketoida lahjaksi. Mitään valtaisaa vaahtoa näistä ei synny (niinkuin ei Lushinkaan peruspommeista), mutta poreilua, väriä ja ihana tuoksu:)

Ja kylvyssähän kuuluu tietenkin...


..lakata kynnet ja antaa niiden rauhassa kuivua shamppanjankeveiden muistojen vallatessa mieli ;)
Poreilevaa pikkulauantaita<3Bianca**

4 kommenttia:

Syvältä.Sanna. kirjoitti...

Rakastan lillumista. Olen yrittänyt puhella miehelleni että alkaisimme säästämään paljuun, mutta kai ne autonrenkaat on tähdellisemmät talviliukkailla...

The bernard and bianca kirjoitti...

Säästämistä tarvitsee myös paljun ylläpitämiseen, olen kuullut että se kuluttaa paljon..Ainahan voi pyytää lahjaksi kylpyläreissuja tai spahoitoja ;)

Noel kirjoitti...

Hei tää on ihan paras postaus T: Lush kylpypommifani! Ei olis tullu mieleenkään, että niitä voi tehä ite. Mä vaan mietin tota sitruunahappoa? Mä pesen sillä tasasin väliajoin meijän tiskikonetta ja pesukonetta, kun on niin jytyä tavaraa että aukasee tukoksen ku tukoksen ;)

Ainiin ja hei meilläkun ei oo "oikeeta" isoa kylpyammetta, niin kylvetetään Emppua vauvan ammeessa ja mä en viitti pikkuammeeseen heittää kokonaista kylpypommia joten palottelen sen, niin siitä riittää about viiteen kylpyyn :D Säästöä se on pienikin säästö, haha!

The bernard and bianca kirjoitti...

Muakin epäilytti ensin se CITRIC ACID, mut pienen selvittelyn jälkeen uskoin, että se ei ole myrkkyä ja apteekissakin näyttivät vihreää valoa kun porekylpyä kerroin kyhääväni. Toimii myös tosiaan tukosaineena..Hyvä jippo toi palotttelu, pienessä kylpyammeessa toimiikin tai sit just jalkakylpynä. Sellasen vaahtopallon haluisin vielä testata..