lauantai 9. syyskuuta 2017

Rakkaushaaste 1/7 Lapset

Facebookissa pyöri jokin aika takaperin rakkaushaaste. Ihmiset olivat kuvanneet rakastamiaan asioita seitsemän päivän ajan ja niitä oli ilo seurata. Minä kun kuvaamista ennen mielummin kirjoitan ajattelin että tämä olisikin hauska teema toteuttaa blogissa. Aloitetaan..


Lapsilla on paikka sydämessäni. Omillani, suvun ja läheisten lapsilla sekä niillä pikkuisilla, joita työni kautta kohtaan. Lapsissa on sellaista viisautta ja valoa minkä soisi säilyvän ihmisessä aina. He näkevät sydämellä ja sydämiä siellä missä toiset arjen. Lapset aistivat sanomattoman ja haistavat ilman kaikki sävyt. Siinäpä haastetta vanhemmuuteen. Lapsia voi opettaa, mutta heistä kannattaa myös ottaa oppia. Elämisen kepeydessä, itsensä arvostamisessa, rehellisyydessä ja kuulemisen taidossa. Milloin viimeksi vain kuuntelit toista ajattelematta hetkeäkään omaa vastaustasi, ideaasi tai näpäytystä? 


Välillä kuulen kummastelua kotiäitiydestä, epäröintiä eläkkeen riittävyydestä. Pohdintaa missä on panos yhteiskunnan hyväksi tai eikö päiväkodit ole kuitenkin lasten paikka. Ovathan ne ja osaavissa käsissä Suomen kansan lapset saavatkin arkensa viettää. Mahtava juttu! Jokaisen kuitenkin on oltava siellä minne tuntee kuuluvansa ja mikä tuo merkitystä. Minulle se on tällä hetkellä koti ja arjen kirjon kummastelu kahden lapseni kanssa. 
Syyskuisella piknikillä


Minkähänlaisia ajatuksia teillä herää aiheesta? 
Bianca**

Ei kommentteja: