sunnuntai 20. elokuuta 2017

Lounasboksiin perunoita italialaisittain

Viime reseptissä ajattelin pikkukoululaisia ja nyt on äitien ja isien vuoro. Osa varmaankin syö työpaikan ruokalassa tai lähiravintolassa, mutta myös omat eväät kuuluvat monen aikuisen lounashetkeen. Joka tapauksessa jotain ruokaisaa kannattaa päivän aikana syödä, sillä tietäähän sen mitä tapahtuu kun liian nälkäisenä palaa töistä kotiin. Niin;  käy kaupassa, ostaa kaiken sokerisen ja juustolla kuorrutetun ja syö sen hohmien ensimmäisissä liikennevaloissa. Pähkinöitä muuten kannattaa pitää laukussa ihan kauppareissuja ajatellen. Kourallinen pari hyviä rasvoja työpäivän päätteeksi niin ylilyönnit lähikaupassa varmasti vähenevät. (Kun vain itsekin muistasi)

Huomaan, että taannoinen italianmatka alkaa nyt näkyä enemmän ja enemmän omassa keittiössä. Tekee mieli kokeilla itse kaikkea mitä siellä mammat ja nonnat valmistavat. Konstailematonta kotiruokaa. Näitä pottuja valmistin ensimmäisen kerran lämpimäksi ruoaksi, mutta illalla huomasin että jäähtyneinä ovat vieläkin parempia. Kokeile kumpi sinua miellyttää enemmän.

Tarvitset:
1kg perunoita
2luomusitruunaa
3valkosipulinkynttä
1,5dl hyvälaatuista oliiviöljyä (extra virgin)
tuoretta rosmariinia
suolaa
mustapippuria

Pese perunat ja pilko kuutioiksi. Keitä perunoita 10minuuttia, valuta vesi pois ja kaada uunivuokaan. Lisää oliiviöljyyn pilkotut valkosipulit, purista sitruunoiden mehu ja raasta toisesta sitruunasta myös kuori sekaan. Lisää rosmariini ja sekoita. Kaada kastike kuumien perunoiden päälle, sekoita ja laita 210 asteiseen uuniin n. 25minuutiksi. Sekoita pari kertaa uunissaolon aikana. Kun pintaan on tullut kaunis ruskettunut väri ota pois, mausta suolalla ja mustapippurilla. Italiassa näitä syötiin uunissa paistetun vasikan tai kanan kaverina.

Minä pakkaan pottuni eväsboksiin huoneenlämpöisinä ja pilkon viereen paistettua tomaattia ja halloumia. Lohturuokaa, sitä taitaa tarvita nyt jokainen <3


Bianca**

Ei kommentteja: