maanantai 12. kesäkuuta 2017

Palazzo Ducale - Urbino

Taidehistoriastaan tunnettu Urbino on kaunis kukkulan rinteillä oleva yliopistokaupunki Italiassa. Kapeita kujia ajellessa tuli mieleen Toscanan vuoristokylät, joiden kivisissä taloissa ei melkein voinut uskoa kenenkään asuvan. Mutta arkea tuollakin elettiin kuivuvista pyykeistä päätellen. Pienet portaat siellä täällä johtivat syvyyksiin, joiden päässä rautaristikoin suojatut pikkuikkunat houkuttelivat kurkistamaan. Kaikkien kotirauhaa kunnioitin, mutta ruoanlaiton ja television äänet saattoi kuulla kulkuväylälle saakka. Sijaintinsa vuoksi kaupunki on täynnä suuria korkeuseroja ja ylhäältä kukkulalta oli hienot maisemat.


Urbinossa on syntynyt taiteilija Raffaello, jonka maalauksia mekin kävimme ihailemassa Palazzo Ducalessa. Palazzo Ducale eli herttuoiden palatsi on alunperin Montefeltron suvun 1300-luvulla rakennuttama tyylipuhdas renesanssipalatsi. Nykyään se toimii siis taidemuseona ja paljon laadukasta sielun ravintoa olikin tarjolla. 


Sisäpihaa

Ikkunasyvennyksissä oli pienet marmoripöydät molemmin puolin
Madonna del latte

Juhlasalissa oli alkuperäinen lattia

Cleopatra

Juhlasalin alkuperäinen lattia

Raffaello- La Muta
Palatsin puutarha
Kaikki näetty ja koettu saa aikaan epätodellisen tunteen, jota käsittelee varmasti vielä moneen kertaan kotisohvalla Helsingissä. 

Bianca**

2 kommenttia:

OceanFront Walk kirjoitti...

Ihania maalauksia ja värimaailma! Varmaan jonkin asteen Firenzen / Stendahlin syndrooma kehkeytyy kauneuden keskellä...

Bianca Bernard kirjoitti...

Heh ihan niin voimakkaasti en ympäristöä kokenut, mutta huokaukset ja henkäykset kyllä siivittivät matkaa:)