keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Castello Estense - Ferrara

Yhtenä päivänä suuntasimme Ferrara nimiseen kaupunkiin, parin tunnin ajomatkan päähän San Clementestä, missä sijaitsi majapaikkamme - Villaggio La Pescaccia (äännetään peskatša). Lomakylä saa muuten kymmenen pisteen suosituksen meiltä, mikäli Emilia Romagnan alueelta etsii tukikohtaa. Aivan ihana ja lapsirakas henkilökunta, siistiä ja joustavaa. Lähtiäisiksi löivät vielä viinipullon kouraan kiitokseksi(?). Tipin antamista ei Italiassa harrasteta, mutta siinä vaiheessa aloin epäilemään olisiko pitänyt..

Ferrarassa vierailimme Este- suvun linnassa - italiaksi Castello Estense, missä Este-suku piti hoviaan 1300-luvulla. Linna sijaitsee keskellä kaupunkia ja sen peruspalveluita. Ikivanha linna ja pankki siinä vieretysten sulassa sovussa, hassua. Veden ympäröimä linna oli mielestäni hienompi ulkoa kuin sisältä. Kauniita maalauksia ja kattofrescoja oli toki nähtävillä, mutta Castello Ducalen jälkeen vaikutelma oli anteeksi vain hieman laimea. Sen sijaan Este-suvun tarina on kiinnostava ja siihen kannattaa tutustua. Vaikuttavin kohta linnassa oli sen kellarikäytävät ja vankityrmä. Hallimainen kivikammio pikkuruisella rautaristikoin suojatulla ikkunalla. Brutaaliuden saattoi haistaa!

Kaunis yksityiskohta oli myös toisessa kerroksessa sijainnut pieni puutarha hedelmäpuineen. Oli appelsiineja, nektrariineja ja sitruunoita. Linnan torneihin saattoi kiivetä katsomaan, mutta ne sadat rappuset Mummelia kantaen eivät houkuttaneet, joten Ferrara yläilmoista jäi näkemättä.


Bianca**

Ei kommentteja: