tiistai 23. toukokuuta 2017

Paluu Roomaan

Rooma on minulle ennen kaikkea kauniita rakennuksia ja niiden yksityiskohtia. Kuvaan koukeroita ja kaiverruksia. Ihmettelen omituisen ohuita kivitaloja ja suuren suuria monumentteja, joita nousee jykevänä joka puolella. Ihailen vihreydestä pullistelevia parvekkeita ja persianoja eli ikkunaluukkuja, joiden takainen elämä tuntuu jännittävältä. Antiikin aikaisia aarteita, joiden vierellä olo on pieni. Hulppeita kattoterasseja, marmorisia portaita ja messinkikolkuttimia ovissa. Romanttisia suihkulähteitä ja rappioituneita veistoksia. Silmäni suljen ainoastaan liitoksistaan natisevien jätepisteiden kohdalla.
Santa Maria Maggiore
Samainen basilika toiselta puolelta kuvattuna
Vittorio Emanuele II-monumentti auringonlaskua vasten
Lähteistä voi juoda tukkimalla iso reikä, jolloin yläosan pienemmästä reiästä tulee suihku
Mummeli Colosseumin edustalla
Olen käynyt muutaman kerran aiemmin Roomassa. Viimeksi yövyimme Castelli Romanin-alueella, vierailimme Castel Gandolfossa, näimme mm. Paavin kesäasunnon ja nautimme Amatricianat torin laidalla. Kotona kirjoittelin valmiiksi vinkkipostausta vanhasta muistista.  Kun nyt luin kirjoittamaani hotellihuoneen sängyssä Rione Montin sykkeessä supplí kädessä,  en vain voinut julkaista sitä. Totta siinä oli joka sana, mutta tunnepuolen eräpäivä oli mennyt vanhaksi sillä hetkellä kun saavuin Roomaan uudestaan. Jos Helsinki on aviomies on Rooma rakastaja. Ihmisen elinikä ei miltei riitä pääsemään kaupungista täysin selville. Roomalaiset itse ovat hyvin ylpeitä kaupungistaan. Jopa siinä määrin, että heille Rooma on yhtä kuin Italia. 

Jos joku kaipasi vinkkipostausta voi kuvista poimia muutaman. Mainittakoon vielä Villa Pamphili, josta juttua oman postauksen verran.

A presto,
Bianca**


3 kommenttia:

Katri kirjoitti...

Ai että kun olisin tiennyt tuosta puistosta viime kesänä! :D Mutta taitaa olla sellainen vähemmin tunnettu turistien keskuudessa, roomalaisten oma piilopaikka. :) Mutta totta on tuo, että Roomasta ei taida saada täysin koskaan selvää. Siksi sinne pitääkin joskus palata.

Onko tuo vesi juotavaa, kun me ei uskallettu kokeilla, vaikka nähtiin monien niistä juovan? Kannettiin vaan hirveä määrä vesipulloja mukana. :/

Tulipa matkakuume näistä kuvista ja tekstistä! Nauttikaa! <3

Katri kirjoitti...

Haha, ja nyt mä just näin viime yönä unta, että olin muuttanut Italiaan. Johtuu varmasti tästä postauksesta, kun niin tuli Italia-kuume... Ja olin jossain harrastelijateatterissa. Ajattelin, että siellähän sen kielen oppii parhaiten. Ahhaha! :D

Bianca Bernard kirjoitti...

Harrastelijateatteri,miten mahtava idea😀!!Minä en nähnyt unia mutta ennen nukkumaanmenoa katsoin jännittävän elokuvan jonka pääosaa esitti hehkeä blondi -Sinä! Onnittelut ensi-illasta! Niin ja ihan juotavaa vesi katulähteissä on,sieltä vain pulloja täyttämään seuraavan kerran. Nyt vain lentolippuja ostamaan;)