lauantai 8. huhtikuuta 2017

Sokerittomat Cookie Dough konvehdit

Alkuperäisessä ohjeessa nämä herkut oli tehty silikoniseen pääsiäsimuna-muottiin. Pääsiäissuklaiden korviketta minäkin etsiskelin, mutta sydänmuotilla mentiin kun sellainen entuudestaan löytyi. Topoliino toimi pääkokkina ja Mummeli hoiti maistamispuolen. Itse hoidin suklaan levityksen, koska muuten sitä ei olisi lapseni tuntien jäänyt konvehteihin yhtään..

Nämä konvehdit ovat ihanan täyteläisiä ja juuri niin makeita kuin itse haluat. Minä halusin välttää valkoista sokeria, mutta makeutta kuitenkin halusin. Kukaan ei estä sulattamasti tavan suklaata tai lisäämästä taikinaan vaikkapa kookossokeria/ruokosokeria.

Tarvitset

Täyte:
1,5 dl philadelphia maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl kookosjauhoja
1/2 tl vaniljauutetta
1/4 dl mantelimaitoa
50g voita
agavesiirappia/steviaa/hunajaa makeutukseksi(puoli desiä yhteensä nyt ainakin)
1/4 tl himalajan suolaa
1/2 dl raakakaakaonibsejä

Kuorrutus:
100g sokeritonta suklaata (esim. Brunberg)
1rkl voita

Sotke sähkövatkaimella täytteen ainekset sekaisin kulhossa. Minä lisäsin reilulla kädellä hunajaa ja agavesiirappia, koska nyt oli todella iso herkkunälkä. Painele taikina pikkulusikalla muotteihin ja laita pakkaseen jähmettymään 30minuutiksi. 

Kahdella pikkulusikalla pärjäsi viisivuotias itsenäisesti
Sulata suklaa ja voi esim. vesihauteessa (mikrottamalla saa kiireisin kokki valmista) ja pullauta muoteista ulos jähmettyneet sydämet (tai minkämuotoisia teetkin). Laita tyhjän muotin pohjalle sulaa suklaaseosta, levitä myös reunoille ja paina päälle takaisin taikinasydän. Päälle voi vielä lusikoita suklaata. Ja sitten vain takaisin pakkaseen. Muotin pohjalle sulatettua suklaata ja sitten työnnetään kohmetetut taikinasydämet takaisin. Päälle vielä yksi kerros, jos haluaa sydämen pohjankin suklaiseksi. 


Mmm hyvää.. :)

Bianca**

Ei kommentteja: