tiistai 28. helmikuuta 2017

Lihapullakukka

Jokainen voi keksiä haluamansa nimen, meillä tätä ruokaa kutsuttiin lihapullakukaksi. 

Tarvitset:
400g jauhelihaa
korppujauhoja
kananmuna
piirakkataikina (380g)
mozzarellaraaste
tomaattikastike
parmesanraaste
2valkosipulinkynttä
tuoretta persiljaa
voita
suolaa
pippuria


Tee näin:
Lisää jauhelihan joukkoon silputtua persiljaa, suolaa, pippuria, korppujauhoja ja yksi kananmuna. Pyörittele palloiksi ja paista pannulla pullien pintaan kaunis väri. Laita lihapullat sivuun jäähtymään. Tee pitsataikinasta reilun kämmenen kokoisia lättyjä (pakastealtaasta saa kiireisin kokki), lusikoi lätyn keskelle vähän tomaattikastiketta (polpa), mozzarellaraastetta ja yksi lihapulla. Vedä taikina suppuun ja laita nyytit pyöreään uunivuokaan suppuun paineltu puoli alaspäin. Asettele nyytit vieri viereen vuoan reunoille ja keskelle yksi (saat kukan näköisen)

Sulata n.50g voita, seoas taikinanyyttien päälle. 

Paista 180 asteisessa uunissa n. 30min. Jos pallerot tummuvat päältä liikaa laita voipaperi/folio suojaamaan loppuajaksi. 


Näitä toivottiin samantien seuraavankin päivän ruoaksi eli suosittelen:)


Bianca**

2 kommenttia:

Elisa Lpp kirjoitti...

Hauska idea!
Täytyykin kokeilla, miten tämän saisi väännettyä meidän porukalle sopivaksi :)

Bianca Bernard kirjoitti...

Kannattaa kokeilla, jos vaikka pitsaperjantaille haluaa jotain vaihtelua ;)