maanantai 20. helmikuuta 2017

Ajatuksia lapsen synttäreistä

Oletteko lukeneet kirjan nimeltä Mikko Mallikas ja syntymäpäiväkutsut? Minä olen ja tunnistan siitä esikoiseni, jolle isot juhlat ja melu (kun se ei ole itseaiheutettua;)  eivät vastaa ajatusta unelmien syntymäpäivästä. Kun on paljon lapsia niin tulee vain riitaa. Saati jos joku erehtyisi leikkimään Elsaa (hyi visto!!) Näitä asioita toki on kohdattava elämässä (ja monta Elsa-fania viikottain kerhossa:D). Aina ei voi vain ja ainoastaan leikkiä sen yhden kahden mielitietyn kanssa tiiviissä kuplassa (joka pillillä puhalletaan limonadilasiin). Mutta jos nyt omana syntymäpäivänä kuitenkin. Harjoitellaan sitä joustamista ja sopeutumista vuoden muina päivinä. Minusta lapsen syntymäpäivä on niin tärkeä juttu ja jokaisella pikkusankarilla tulisi olla siitä iloinen muisto. Vähän niin kuin joulusta. 

Viisivuotissynttäreitä suunniteltaessa en halunnut olla Mikko Mallikkaan Fiffi-täti, joka höösää ja hössöttää, kutsuu pakolla ja paljon kavereita (kun kyllähän juhlissa olla pitää!) ja järjestää otsa hiessä hassun hauskoja ohjelmanumeroita vaikka tahdottaisiin vain leikkiä. Punakkana seremoniamestarina olen itsekin aiemmissa juhlissa touhottanut. Äitiys on siitä metka juttu, että jokainen vuosi on niin erilainen ja arvaamaton. Mummelin kohdalla äiti saanee vielä mieluusti hankkia mieleisensä hörsöttimet ja laatia itse vieraslistan. Ja mistäpä tietää millainen seurapiirivelho hänestä kasvaa ja kutsuu itse koko kerhollisen kavereita kemuihinsa. Huomauttaa täytyy, että minä olin lapsena suurien juhlien ystävä. Oli ihanaa kun äiti antoi aina kutsua kaikki kadun kakarat (ja niiden pikkusisarukset) ja loihti linnakakkuja ja cocktailtikkusiilejä. Ohjelmanumeroina aina isän taikatemppu, onginta ja aasinhännän kiinnitys. Lakkiaisjuhla-minäni puolestaan samaistuu poikaani jo hyvinkin. Kunpa vain olisi saanut skoolata lakki päässä oman perheen ja parhaan ystävän kanssa ja ohittaa perhetuttujen utelut tulevaisuudesta.

Mikko Mallikas oli mieliksi tädilleen ja hoiti juhlakaluna olon suvereenisti. Mieleisensä juhlat hän järjesti itse seuraavana päivänä, kiikutettuaan kiitollisena yli jääneet kakut pöydän alle kahden kaverinsa kanssa nautittaviksi. Me katoimme kaveruksille herkut ihan pöydän päälle ja olihan meillä teemakin. Innostus merirosvoihin, merillä oloon ja aarteisiin lienee lähtöisin Peppi Pitkätossu-kirjasta, jota Mummi alunperin serkustriolle on lukenut. Paperiveneitä väsäsimme youtube-videoiden perässä ja kultakolikoita metsästin muutamasta paikasta kunnes Makuunissa tärppäsi.
Fariinisokerin päällä rantakiviä ja simpukoita, syötäviä kaikki!
AarrekarttapitsaSynttärisankari kuvasi äidin ja juuri ripustetun pinjatan. Hassun näköinen on ihan kuin äitikin!

Topoliinon ohjelmanumerotoive oli pinjata. Valmistimme sen yhdessä ja vitsit oli hauska muutaman päivän projekti! Unohtuneen pohjan koristelun huomasin vasta kun ripustin tekelettä kattoon, mutta ei siinä kauaa mennyt kun komeus oli jo mätkitty halki ja maahan puukalikalla. Karamellimeri olisi pitänyt kuvata! Illalla maiskutimme vielä viimeiset vitriinin alta löytyneet herkut ja muistelimme kuinka pinjatan puolikas päätyi erään vanhan herran päähineeksi.

Virallinen viiden vuoden ikä tuli täyteen mökkijärven jäällä luistellessa. Harjoitukset jatkuvat täällä etelässä..


Bianca**

Ei kommentteja: