perjantai 13. tammikuuta 2017

Muutos

Sitä voi olla voimissaan niin monesta syystä. Rakkaudesta, ihailusta, palkankorotuksen jälkeen. Sairautensa tai personal trainerinsa päihittäneenä. Lapsikatraansa ympäröimänä tai komean miehen käsipuolessa. Tehtyään läheisensä ylpeiksi tai ensimmäisen viinilasin humautettuaan. Tai sitten pienen arkisen asian vuoksi. Kuten istuttuaan auton ratin taakse.

Voimaannuttava ajokokemukseni ei johdu Alfa romeosta alla. Ei, ihan pienestä pösöstä puhun, jonka etulasi oli sisältä päin kuurassa ja penkit tujauksen tupakalta tuoksuvat. Matkakaan ei ollut kahta kilometriä kummoisempi saati näköalat. Mutta se voima joka kumpusi pelon voittamisesta, ne hyvät muistot jotka palasivat pommeina tajuntaan ja se vapaus. Minä itse ihan ilman apua. Tunne, että pystyn mihin vain! Nyt on varmaankin syytä palata kymmenen vuotta taaksepäin..oikeastaan ihan tavalliseen hetkeen, jolloin sattumien summasta jokin minussa meni lukkoon.

Mökiltä piti ajaa takaisin Helsinkiin ja vaikka onnettomuutta ei sattunut ei se kaukanakaan ollut. Sellainen semijäätyminen motarilla, jarrutus ja kuskin vaihto. Sen jälkeen en suostunut ratin taakse istumaan. Tönötin kuin tatti säässä kuin säässä ja vielä kahden lapsenkin kanssa vaihdoin kahdesta bussista kolmanteen sen sijaan että olisin ottanut pihassa seisovan auton alleni.  Ajaa en tohtinut kunnes nyt kymmenen vuotta toisten kontolla kuljettuani.

Uskon, että kaikki asiat tapahtuvat syystä. Ja nyt minun kuului tämä pelko voittaa. Ottaa haltuun arjen viemiset ja tuomiset. Pärjätä pitkät välimatkat ja viilettää vapauden tuntu kaasujalassa kutitellen. Ajatella, että sitä voi vielä yli kolmekymppisenä tuntea "kasvaneensa aikuiseksi".

Vapauden tuntua toi myös kampaamon lattialle jätetyt hiuslatvat. New me saanko esitellä:
Sanotaan, että hiustyylin vaihto kertoo naisen kriisistä tai isosta muutoksesta. Allekirjoitan. 

Bianca**

4 kommenttia:

Elisa Lpp kirjoitti...

Ihan tosi hieno kampaus!!!

Katri kirjoitti...

Ihana sinä! ❤ Onnea pelon voittamisesta! Ei mikään pikku juttu, jos noin paljon on ollut välissä vuosia.

Ja upea olet, tulee hyvin kauniit kasvonpiirteet esiin tuossa mallissa! ❤😍

Bianca Bernard kirjoitti...

Voi kiitos kaunis! Itsensä ylittäminen tuntuu kyllä hienolta vaikka yleisesti ottaen olen itselle armollisen elämänasenteen kannattaja.:)

Bianca Bernard kirjoitti...

Elisa Lpp, kiitos :) Nyt pitäisi vain opetella laittamaan tällaista lyhyttä mallia..ihan uusi maailma aukesi:D