perjantai 20. tammikuuta 2017

Granola (johon tulee himo)

Yksi tämän hetken suurimmista herkuistani on luonnonjugurtti vaahterasiirapilla ja jäisillä mustikoilla. Kun johonkin ruokaan tykästyn söisin sitä aina ja vuorokauden ajasta riippumatta. Eli aamupalaksi, lounaaksi, välipalaksi, illalliseksi, iltapalaksi ja yöpalaksi. No lapset onneksi tuovat ravintovaihtelua äidinkin elämään, kun lämmintä ruokaa on kokattava kahdesti päivässä. Olenkin tyytynyt nauttimaan tuon jugurttiannokseni ilta-aikaan, vähän kuin palkinnoksi päivästä! Ja jotta iltaan latautuisi vieläkin suuremmat odotukset tein herkullista mysliä jugurttiannoksen kruunaamaan!

Pähkinäinen mysli

Tarvitset:

Pussillinen natural pähkinäsekoitusta(eli ei suolattuja)
2dl kurpitsansiemeniä
1dl auringonkukansiemeniä
3dl kaurahiutaleita
50g voita
1rkl hunajaa
1rkl ruokosokeria
ripaus suolaa

Rouhi pähkinät tehosekoittimessa rouheeksi. Levitä ne siementen ja leseiden kanssa uunipellille voipaperin päälle. Suuremmat sattumat eivät haittaa. Sulata voi ja lisää siihen mausteet. Kaada seos siemenseoksen päälle ja sekoittele.  Laita uuniin 175astetta n. 20min kunnes mysli on saanut kauniin kullanruskean värin. Välissä kannattaa uunilastan avulla käännellä mysliä varovasti. Ota pelti pois uunista, anna jäähtyä, nauti ja säilö loput lasipurkkiin. 

Tämä mysli sopii keittoihin, puuroon, jugurttiin tai ihan suoraan suuhun kourittuna:)

Annoksen voi koristella pilkotulla taatelilla

Mukavaa perjantaita!

Bianca**

Ei kommentteja: