maanantai 24. lokakuuta 2016

Viikonloppuna..

Perjantaina sain pojan takaisin syyslomareissultaan. Maalla raittiissa ilmassa ja ulkoilun merkeissä vietetty viikko vaihtui kaupunkielämään pehmeästi pihahommissa. Istutimme kukkasipulit maahan ja teimme yhdessä haravointihommia. Kottikärryjen työntäminen on hänestä mieluisin osuus. Mukavaa kun Mummelinkin voi ottaa pihahommiin mukaan. Talvitumpuilla ei tunge niin ketterästi suuhunkaan kaikkea maasta löytämäänsä. Mummeli ottaa sisällä sukkasillaan jo ensiaskeliaan (klik), mutta ulkona mennään vielä kontaten tai leikkimökkiin nojaten.

Hankin Kukkatalosta erilaisia mukuloita ihan ensimmäistä kertaa. Ohjeena oli tehdä kolme kertaa sipulin mittainen kuoppa maahan ja haudata sinne mukulan suippopää ylöspäin osoittaen. Kyllä siinä sai ihan ranteet jäntevinä työskennellä, kun maa oli jo sen verran kovaa. Viime hetket nämä taisivat ollakin istuttaa mitään kevääksi. Kukat valitsin aika lailla värin perusteella; valkoisia ja vaaleanpunaisia. Ehkäpä tämän myötä minustakin tulee kevätihminen, kun saa alkaa odotella maasta esiin pyrkiviä kukkasia.

Pihalla tönöttää leikkimökin lisäksi toinenkin tupa, jonka Topoliino rakensi ja ruuvasi kokoon valmiiksi sahatuista laudoista. Asukasta ei vielä ole näkynyt, mutta siilin sinne toivomme muuttavan. Kissanruokaa olisi tarjolla :)
Syystöiden jälkeen kävimme koko perhe Wanhan Pehtoorin ravintolassa kahveilla ja kaakaoilla. 
Tänään tuli taivaalta räntää ja tämän päiväuniajan jälkeen taidan käpertyä kuomasten kanssa sohvannurkkaan jatkamaan satujen lukua. Mummelikin haluaa tuon tuosta osoitella kirjan kuvia ja olla kääntämässä sivua...en kestä kun hän kasvaa niin nopeasti! Nyt Kuustosen Mikon päivää seuraamaan Areenasta :)

Mukavaa viikkoa kamuset!

Bianca**

Ei kommentteja: