keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Sadonkorjuu- vuoka

Meidän leikkipuisto järjesti sadonkorjuu- juhlat ja hevosajelullekin päästiin. Kuulin myöhemmin, että heppa oli vanha ravuri ja sen kyllä vauhdista arvasi. Spurteissa ihan pelkäsin että poika pysyy kyydissä ja itse pidin takapenkillä kaksin käsin Mummelista! Ei vaan ihana elämys se oli!Kotona tehtiin teeman mukaista vuokaruokaa, johon viime aikoina olen käyttänyt lyttyperunoita ja rosmariinia, mutta nyt vaihtelun vuoksi kokeilin bataattia ja kurkumaa, joita myös löytyy aina kaapista. Ja onhan bataatti toki ravintorikkaampaakin perunoihin verrattuna ja kurkuman terveysvaikutukset puolestaan huikeat. Annoksen kruunasi ruokamarkkinoilta tuotu suodattamaton neitsytoliiviöljy. Avot!

Kuutio ja pilko pieni bataatti, keskikokoinen kukkakaali, puolikas kesäkurpitsa ja mauan mukaan valkosipulia. Lado vuokaan ja sekoita haluamaasi ruokaöljyä. Paista 200 asteisessa uunissa 20min, lisää päälle purkillinen huuhdeltuja kikherneitä ja reilulla kädellä kurkumaa ja anna olla uunissa vielä 10min, jotta herneet tulevat rapsakoiksi. Ota uunista ja raasta vielä viereen porkkanaa ja ripottele päälle fetaa (suolaisen ja makean liitto on se juju;) ja lopuksi loipota laadukasta neitsytoliiviöljyä koko komeuden päälle. Tämä on myös hyvää sormiruokaa perheen pienimmille jättäen vain fetan pois annoksesta :)

Ihana auringonpaiste Helsingissä vain jatkuu! Mukavaa keskiviikkoa kaikille <3

Bianca**


4 kommenttia:

Elisa Lpp kirjoitti...

Nam!
Toi voisi kyllä maistua :)

Bianca Bernard kirjoitti...

Elisa, kannattaa kokeilla! Helppo ruoka lapsiperheessä kun pilkkomiseen voi ottaa apulaisia ja uuniruoka on kiva kun ei hellan vieressä tarvitse itse seistä päivystämässä.. :)

Katri kirjoitti...

Vitsit mä tykkään näistä sun ruokaideoista! Kiitos! :)

Bianca Bernard kirjoitti...

Kiva jos hyvä leviää :) Mäkin otan vinkkejä sieltä täältä ja yhdistelen omien mieltymysten ja kaapin ainesten mukaan!