maanantai 12. syyskuuta 2016

Kvitteni - Pohjolan sitruunaa uunissa

Tänään kävimme epäonnisella pankkireissulla  vol.3 (yritin taas avata tyttärelleni tiliä..ensimmäisellä kerralla ei avattu ilman ajanvarausta, toisella kerralla puuttui valtakirja mieheltä ja nyt passini oli vanhentunut viime kuussa..voi elämä!) , mutta onni oli myötäinenkin. Olin kaavaillut leipoa kokeilumielessä terveellisiä pipareita (joulu tulla jollottaa ;) ) ja niitä varten löysinkin Punnitse ja Säästä:stä mausteita. Kotiin päästyä Topoliino kuitenkin muistutti kaapissa kujeilevista kvitteni-hedelmistä ja päätin sitten maustaa ne yhtä jouluisiksi. Piparinleivonnasta en vielä tähän vuodenaikaan olisi kehdannut postatakaan:D

Kvitteniin tutustuin ensimmäistä kertaa vieraillessani Fruticetum- hedelmäpuutarhassa Lohjansaarella.  Erityisesti Topoliino ihastui hedelmän kirpeään tuoksuun todella paljon ja onkin pyytänyt päivittäin että siitä valmistettaisiin jotain. Koska minulla oli vain kaksi kvitteniä eikä lähimarketeista luonnollisesti löytynyt tätä kohtuu harvinaista hedelmää - ei marmelaadiin riittänyt ainekset. Uuniomenat puolestaan ovat tuttu juttu meidän perheessä, joten kvittenit uunissa tuntuivat hyvältä kakkosvaihtoehdolta.
Pese ja puolita

Ota siemenet talteen ja poista siemenkota
Nuuhki, leikittele
ja upota hunajaan
Sirota päälle kanelia, kookossokeria ja neilikkaa (kaulimella voi murskata jos ei omista morttelia)
Laita foliolla peitettyyn uunivuokaan ja paista 150asteessa 45min

Asettele turkkilaisen jugurtin päälle, lorauta päälle agavesiirappia/hunajaa ja kvittenin siemeniä

Tarvitset:

Kvitteni - hedelmiä (2kpl nyt ainakin)
Luomuhunajaa
Luomukanelia
Luomuneilikkaa
Kookossokeria
Turkkilaista jugurttia kylkeen

Pese ja halkaise hedelmät. Varista siemenet talteen ja poista kodat. Lohkaise hedelmä neljään osaan. Kierittele lohkot hunajassa ja varista päälle reilusti mausteita. Etenkin sokeria saa laittaa reippaasti, koska kvitteni on uunistakin tullessaan melko hapan. Paista 150asteessa 45min. Asettele jugurtin päälle, lorauta päälle vielä agavesiirappia tai hunajaa sekä talteen keräämäsi kvittenin siemenet.


Bianca**


Ei kommentteja: