torstai 11. elokuuta 2016

Terveystorstai - Täytetyt munakoisot

Tänä torstaina laitetaankin välistä suolaista vinkkiä kehiin. Suomalaisia kasviksia ja vihanneksia on nyt hyvin saatavilla ja niitä kannattaakin hyödyntää. Minulla sattui olemaan enää yksi munakoiso jäljellä, joten määrät ovat laskettu siihen sopiviksi. Isommalle sakille valmistaessa yksi munakoiso riittää kahdelle hengelle, mutta kaipaa pientä lisuketta (esim. hirssiä tai täysjyväriisiä) kylkeen
Tähän reseptiin laitoin:

1 munakoiso (puolikas per pää)
kikherheitä (go green paketti)
nokare voita
2valkosipulin kynttä
1punasipuli
puolikas kesäkurpitsa
1dl ruokakermaa
puoli rkl kikhernejauhoja (vehnäjauhot käyvät myös)
tuoretta korianteria
luomukurkumaa
himalajansuolaa


Päälle sopisi jokin juusto, mutta meillä ei ollut

Laita kiertoilmauuni 200asteeseen. Halkaise munakoiso. Koverra sisus ulos lusikalla ja pilko se. Sirota suolaa munakoison sisäpuolille ja esipaista tyhjät kuoret uunissa 15minuutin ajan vuoassa. Silppua sillä välin sipuli ja valkosipuli ja kuullota ne voissa pannulla. Lisää pannulle munakoison pilkottu sisus, paloiteltu kesäkurpitsan puolikas ja huuhdellut kikherneet. Mausta luomukurkumalla, korianterilla, mustapippurilla ja ripauksella suolaa. Lisää puoli rkl jauhoja ja kerma ja anna tekeytyä ja tiivistyä pannulla, kunnes munakoisot ovat valmiita uunissa. 
**
*
Täytä uunissa esipaistetut munakoisot sakeutuneella soossilla ja lisää päälle juustoa jos niin haluat. Laita uuniin vielä n.20minuutiksi. Nauti (mutta älä polta suutasi:D )



Kylkeen keitin hirssiä, mikä toimi todella hyvin kermaisan kastikkeen kanssa! Hyvää ruokahalua!

Bianca**

Ei kommentteja: