torstai 4. elokuuta 2016

Terveystorstai - Raakasnickerspalat

Kun makunystyrät mielivät jotain todella makeaa nappaan pakkasesta palan tätä "snickers"herkkua. Todellinen treat nautittuna kahvikupillisen kera! Näistä ei löydy teollista kuraa ja lisäaineita, joita herkkuhyllyn perus-snickers pitää sisällään. Paaaljon terveellisempi vaihtoehto siis joskaan ei mikään kaloreiden laskijan unelma. Moni on tehnyt näistä patukoita, mutta maistettuani totesin että pienempikin pala riittää. Tein kerralla ison satsin, joka oli juuri sopiva kaupan kertakäyttöiseen uunivuokaan levitettäväksi. Olen tehnyt useamman kerran näitä ja leipävuokaan tehdystä satsista saa kauneinpia patukoita. Tässä herkussa on kolme kerrosta ja ne olivat tosi helppo levittää.Tarvitset:

Pohjaan
2dl luomu maapähkinävoita (Bionan on hyvää)
4rkl hunajaa
4rkl mantelijauhoja
ripaus suolaa

Täytteeseen
15 (aurinko)kuivattua taatelia
2rkl kookosöljyä
2rkl vettä
ripaus vaniljajauhetta (urtekram)
ripaus suolaa (himalajan)

2dl kuorittuja maapähkinöitä (olen käyttänyt kyllä mitä tahansa natural- pähkinöitä)

Päälle
1dl raakakaakaojauhetta
4rkl hunajaa
2rkl kaakaovoita
3rkl kookosöljyä

Sekoita pohjan ainekset hyvin keskenään. Levitä foliovuoan tai leipävuoan pohjalle lusikalla painellen ja laita vuoka pakkaseen seuraavaa vaihetta odottamaan. Laita täytteen ainekset tehosekoittimeen maapähkinöitä lukuunottamatta. Levitä täyte pakkasessa jähmettyneen pohjan päälle ja painele pintaan vielä maapähkinöitä. Laita vuoka taas pakkaseenn odottamaan.
Sulata kaakaovoi ja kookosöljy vesihauteessa, sekoita mukaan hunaja ja raakakaakaojauhe. Lusikoi suklaakerros snickersin päälle ja laita pakkaseen jähmettymään ainakin 30minuutiksi.Koostumus on ihanan toffeinen!
Leipävuoassa tehdyt patukat kehtaa laittaa kahvipöytäänkin tarjolle

Bianca**Ei kommentteja: