torstai 7. heinäkuuta 2016

Terveystorstai - pähkinäiset mansikkakuppikakut

Nyt on hyvä flow päällä kokkailujen ja terveellisten juttujen kanssa, joten ajattelin aloittaa blogissa terveystorstai-teeman. Torstaisin jaan itse kokeilemani ja hyväksi havaitsemani reseptin tai muun vinkin. Luonnollisesti otan vapauden jättää torstain jos toisenkin väliin. Syynä saattaa olla sokerin pariin paluu (toivon että ei!), mutta mahdollisesti myös oman ajan vähyys ja väsymys. Olen tainnut blogiinkin avautua isoveljen mustasukkaisuudesta ja asiaa auttaakseni olen käyttänyt paljon aikaani poikaseen miehen töistä kotiuduttua(jolloin yleensä aina ennen sujahdin omien juttujeni ja blogin pariin). Enkä valita, on ollut hienoa jakaa ihan kahden kesken ensimmäisiä pyöräretkiä "isonpojan"pyörällä, toteuttaa yhdessä erästä rakennusprojektia (josta postailen myöhemmin) ja muuta sellaista. Haastetta tuo toki tuo konttaava ja kiipeilevä kuopuskin, joka seistä huojuu milloin mistäkin reunasta kiinni pitäen.(yleensä tukena tietenkin se kaikista huojuvin tarjoiluvaunu:D ) Illalla olen sen verran yliväsynyt, että valitsen kirjan konetta ennen rauhoittamaan yöpuulle. Mutta blogikin on yhä rakas harrastus, joten katsotaaan ja nähtäväksi jää;) Valkoista sokeria ja valmisruokia olen siis yrittänyt vältellä juhannuksesta saakka, jälkkäreiden makeuttajana olen käyttänyt taateleita, agavesiirappia tai hunajaa. Haluan innostaa teitäkin ravintorikkaampien herkkujen äärelle (jätskien ja karkkien sijaan) ja uusia kotiruokia kokeilemaan.

Ruoan päälle kieleni aina kaipaa jotain makeaa tai raikasta. Jo lapsuudessani oli aina päivällisen jälkeen äidin valmistama esteettistä silmääni hivelevä jälkiruoka. Estetiikan voitte unohtaa näissä postauksissa, mutta panostakaa siihen omassa keittiössänne:) Nämä kuppikakut ovat helppo ottaa pakkasesta huoneenlämpöön ruoanlaiton alussa ja aterimien viittoessa vitosta ne ovat juuri sopivasti sulaneet. Mutta nyt reseptin pariin..

Pähkinäiset mansikkakuppikakut

10kpl

Tarvitset:
1,5dl pähkinöitä (minulla oli joku rainbow natural-sekoitus)
1dl kuivattuja taateleita
*
2,5dl yön yli liotettuja cashewpähkinöitä
puolikkaan sitruunan mehu
reilu puoli dl kookosöljyä
reilu puoli dl hunajaa
1tl vaniljauutetta
3 jäistä mansikkaa


Tee pähkinöistä ja taateleista teharissa pohjamössö. Karkeuden saat päättää itse. Minä tykkäsin jättää reilusti suutuntumaa ja purtavaa. Lado kuppikakkuvuokien pohjalle lusikalla, painele sormin ja laita jähmettymään jääkaappiin.
Lämmitä kookosöljy ja hunaja liemeväksi kattilassa. Laita mansikoita lukuunottamatta loput aineet tehariin ja surruta mahdollisimman sileäksi. Käytä seoksesta noin  2/3osaa lusikoiden kuppikakkuihin ruskean pohjan päälle. Minä huomaamattani käytin liikaa valkoista-seosta, joten lisäsin tehariin vielä lisää casheweita seuraavaa vaihetta varten. Lopuksi lisää tehariin  mansikat(tuoreetkin saattavat toimia, mutta jäisistä ainakin tuli hyvä koostumus) ja jyllää koneella sekaisin. Lisää tämä viimeinen vaaleanpunainen kerros kuppikakun päälle ja laita kakut pakkaseen n.30 minuutiksi.
Juuri sopivan kohmeinen ja ah niin herkullinen kuppikakku on valmis syötäväksi. Päälle voi halutessaan laittaa vaikkapa kaakaonibsejä, mulperimarjoja tai tuoreen mansikan. Helposti nämä vetäisi kaikki yhdeltä istumalta, mutta se hyvä puoli hieman vaivaa vaativissa herkuissa on että niitä ei kehtaa (niin helposti) hotkia ykkösellä. :) Loput kuppikakut odottavat meillä pakkasessa. 

Ihana raikas ja sopivan makea makuelämys. Meneekö teillä kokeiluun?

Terveisin,
Bianca**

Ei kommentteja: