torstai 16. kesäkuuta 2016

Kesäkivaa lapsille Helsingissä!

Kun äidistä imetään kotona kaikki mehut ja maidot pakkaa hän pienet piltit ja suuntaa järjestettyihin aktiviteetteihin. Ennen en erikoisemmin katsonut tarpeelliseksi raahata lapsia sinne tänne, näkemään kokemaan ja kuulemaan. Toki me lastenriennoissakin aika ajoin kävimme, mutta enimmäkseen koti, oma  naama (ja korvat) ja lähiympäristö riitti. Vaan tuli meillekin se päivä, että etsimällä etsin jotain puuhaa sillä eräs pieni hybersupermieheni meni kirjaimellisesti pitkin seiniä ja minä olin ihan väsynyt vänkäämiseen. Pistinkin sitten kerralla koko kalenteriviikon täyteen jänniä juttuja ja huvit tarjosi ah niin ihana Annantalo. Kiitos ja kumarrus! <3

Helsingin Annantalolla on kaikille avoin Kesäparkki missä järjestetään erilaisia taidejuttuja koko kesäkuun ajan. Me ehdimme jo kokea väriroiskeita, kuplamuovitossuilla maalausta, puffy paintingiä ja naamarien tekoa muutaman mainitakseni. Ensimmäinen päivä oli kamala, koska lapseni meni ihan samalla tavalla pitkin seiniä kuin kotona mutta koska niitä seiniä ei ollut niin.. Saatoin sihahtaa kotimatkalla hävenneeni silmät päästäni sekä muita turhan omanapaisia huomautuksia, mutta sitten sovimme ja selitimme omat näkemyksemme. Ja kaikkihan ansaitsevat toisen mahdollisuuden, joten seuraavana päivänä uusin hermoin heivasin revohkamme uudestaan Annantalon rientoihin. Arvaatteko jo kuinka lystiä meillä oli?! No vaatimattomasti kuvaillen seurasi sellaiset täydellisen idylliset neljä päivää kun sydän hykerteli, kaikki olivat hyvällä tuulella, aurinko paistoi(ja kerran satoikin), dj soitti kesämusaa taustalla ja vastaan tuli vielä vanhoja naapureita joiden kanssa päivittää kuulumiset. Kaatosateessa suuntasimme sisätiloihin suunnittelemaan ja toteuttamaan parkkitalon pahvilaatikoista ja pistelimme päälle kookoskanakeitot ja korvapuustit kahviossa. Ja ne lapset - oih ja voih. Toinen iloitsi kiitollisena kaikesta taiteilusta ja roolivaatteista(ja kahvilakohta tietenkin mieluisimpana) ja toinen lillerilalleri lämmöstä ja lepertelystä.Tuolla me olemme siis joka päivä viihtyneet pari tuntia maalausvermeet päällä. Jatkaneet oman alueen leikkipuiston puistoruokailuun ja päälle vielä puiston uima-altaaseen melskaamaan. On tehnyt niin hyvää fyysiselle lapselle saada lopuksi myös purkaa energiaa ja juosta päättömänä kanana suurella puistoalueella ja mittelöidä uimarengasta vastaan jääkylmässä vedessä:D  Ja kun Mummeli on nukkunut lisäksi pitkät unet vaunuissa on ollut mukavaa tehdä extrajuttuja Topoliinon kanssa kahden. Pian onkin serkkusynttäreitä, vanhempieni vierailua ja mökkijuhannusta luvassa, ihanaa!

Mutta siis ottakaa tekin suunnaksi Annantalo jos liikutte pääkaupunkiseudulla kesäkuussa, siellä riittää kivaa ohjelmaa aamukympistä alkaen ma-pe:)

Pus ja moi!
Bianca**