torstai 23. kesäkuuta 2016

Juhannus, josta myös lapset nauttivat

Tänään moni varmasti viilettää maaseutua kohti ja pakkailee autoaan mökille ajoa varten. Aikuisporukalla hyvän ruoan valmistus varmasti riittää aktiviteetiksi ja Alias ja alkoholi viihdykkeiksi ja kenties aiheuttamaan jännitysmomenttejakin hyvässä ja pahassa, mutta pienemmät piipertäjät innostuvat ihan toisenlaisesta touhusta. Ajattelinkin tähän listata ideoita, joita vedän hihoista meidän juhannusjuhlissa mökillä.

Luontobingo, jonka pohjan voit printata vaikka täältä. Suoran saanut voittaa vaikka saippuakuplapullon (eli kaikki) ja ensimmäisenä täysbingon saanut vaikkapa luontoaiheisen "mitalin".(pullonkorkista voi näpertää)

Valmistakaa kaunis lasten booli yhteistuumin. Hedelmien pesua, pilkkomista ja myrkyttömien koristeiden keräilyä osaavat tehdä lapsetkin aikuisen avulla. Lopputulos voi olla vaikka tällainen:


Temppurata, "kaste"
Tähän voi keksiä kaikkea nuoralla kävelystä tarkkuusheittoon. Alkuun vain lähtö ja loppuun maali. Jännittävää lapsista on aina kulkea silmät huivilla peitettynä aikuisen taluttamana. Meillä oli lapsena mökillä aina "kaste", missä lopuksi heitettiin vettä päälle. Rataa voi energisimmät vetää moneenkin kertaan ja päälle tietenkin sauna! Ajoittakaa homma illansuuhun, niin saatte samalla sikeäunisia lapsia:)

Kokko
Tämä on meillä se odotetuin juttu ja nykyaika mahdollistaa vaikkapa levyraadin pidon loppuhiillosta ja makkaranpaistoa odotellessa.

Luonnonkauneussalonki
Koivunlehtivettä hiuksille, ruusuvettä kasvoille..mitä näitä nyt on. Ja halukkaille pinkit juhannuskynnet ja pikkuletit :) Kaikille jalkahieronta!

Sosemaalausta
Pihalle mustikkaa ja mansikkaa ja pienet ihmismakkarat niiden kimppuun. Paperitkin voi asettaa alle, mutta nehän ovat vain sivuseikka :D

Kukkataiteilua
Jos juhannuksenviettopaikasta löytyy luonnonkukkia, niitä voi kerätä tyynyn alle ja lisäksi käyttää taiteiluun. Pienimmät tykkäävät liimata kontaktimuovin liimapuolelle kauniita kasveja. Kontaktimuoviarkin voi kiinnittää nurkista teipein seinään tai ikkunaan (liimapuoli siis ulos taiteilijaan päin) ja näin lasten on helppo työskennellä seisten. Valmiin taideteoksen päälle laitetaan vain toinen kontaktimuoviarkki ja juhannustaide voi ihastuttaa vaikkapa ulkosalla pyykkinaruun kiinnitettynä, missä aurinko paistaa kauniisti läpi eikä kesäsadekaan näitä teoksia turmele.

Pullo/ilmapalloposti
Ujuttakaa jännittävä viesti pullon sisälle ja heittäkää pulloposti järveen tai sitokaa salaviesti heliumilmapalloon (muista suojata paperi kosteudelta) ja päästäkää taivaalle. Mukaan yhteystiedot, jotta löytäjä kaukaiselta aarresaarelta voi vastata ;)

Värisuunnistus
Valitkaa väri, seuratkaa sitä ja katsokaa mihin mikäkin väri johdattaa! Väreistä voi myös tehdä kollaaseja; pirtin punaiset löydät samaan kasaan!

Lopuksi haluan toivottaa kaikille ihanaa ja iloista juhannusjuhlaa! Pitäkää toisistanne huolta <3

Halauksin,
Bianca**

Ei kommentteja: