perjantai 6. toukokuuta 2016

Riisipinaattivuoka (joka vie kielen mennessään)

Lämpimän ilman luulisi loitontavan hellan luota, mutta minulle käy usein päinvastoin. Tuo Marsipaanimummelikin on sen verran lunki tyyppi, että köllöttelee lattialla kokkauksen ajan ihan tyytyväisenä. Jokin vaihe voi pukata päälle koska vain, joten otan ilon irti tämän hetkisestä. Mutta nyt takaisin ruokaan..

Tarvitset:

pakastepinaattia 
(Liddlistä sai 750g jättipussin pakasteena josta käytin puolet. Peruspusseja laittaisin kaksi)
punasipuli
3kananmunaa
parmesaania pari desiä
maitoa 2,5dl
valkosipulinkynsi
valkoista riisiä
mozzarella raasteena
voisulaa 1/4dl
suolaa
pippuria


 Keitä riisi. Pilko ja sotke sillä välin muut ainekset keskenään. Pinaattia en lähtenyt sen suuremmin haarukoimaan rikki, kuuma riisi sen rakennetta myöhemmin hieman hajottaa. Suolaa kannattaa laittaa reippaasti, sillä maidon ja kananmunien vastineeksi sitä tarvitsee.
Lisää seokseen kuuma riisi. Sekoita hyvin ja kaada voideltuun vuokaan. Paista 20min 175asteessa, lisää päälle juustoraastetta ja anna ruskistua uunissa vielä tovi. Minä otin oman vuokani hieman turhan aikaisin uunista juuston lisättyäni eikä pinta ehtinyt saada kaunista väriä..kaikilla oli suoraan sanottuna niin kamala nälkä!

Ja kuten moni muukin ruoka myös tämä oli vielä parempaa hieman jäähtyneenä. Parempaa ja pysyi kakkupalan tavoin koossa leikattuna. Huomiseksi ajattelemani left over meni parempiin suihin, kun vuoasta piti käydä haarukalla "suoristamassa raja" tuon tuosta.

Nyt myöhäisjälkkäriksi Elman omenapaistosta vaniljateen kera, johon olen pitkän tauon jälkeen täysin koukuttunut! Tee tuo mieleen teini-iän korttipeli-illat mökkinaapurin keittiössä. Välillä ennustettiin pojista ja suunniteltiin Dermosil-tilausta, mutta ennen kaikkea pelattiin monta monituista Hai-skabaa vaniljateetä litkien. Mitenköhän ne säännöt menikään..?

Mukavaa ehtoota!

Bianca**

Ei kommentteja: