torstai 26. toukokuuta 2016

Huoneesta olohuone

Huoneessa oli alunperin sitruunakuvioiset tapetit, jotka sinänsä miellyttivät silmää mutta olivat huonossa jamassa. Myös lattialistat olivat paikoitellen pois ja ikkunalistat puolestaan turhaa tilantuntua pois viemässä. Tykkäsin, kuinka isoista ikkunoista tulvi valoa ja näkyi pihan vihreys. Tai muuttohetkellä luminen maa.
Huone kirkastui entisestään, kun seinät ja ikkunanpielet saivat valkoisen peitteen ja paneelit ikkunoiden yltä poistettiin. Mummun vanha pöytäryhmä asettui taloksi ihan ensimmäisenä.
 Perheemme muutti sisään ja ensimmäisen yön nukuimme sohvalla koko nelihenkinen sakki!! Itsehän nukun kuin tukki ja sopeudun vaikka minkälaiseen yösijaan, mutta voi sitä äijien ähinän määrää! Vielä kun ensimmäiseksi aamulla lyö päänsä (kymmenettä kertaa) liian alhaalla olevaan lamppuun(jonka vaimo on haluamalla halunnut asennettavan eikä sitä itse irti heti saatu), voin kertoa että töihin lähtenyt mies ei ollut hyvällä päällä..
 Mutta mukavaa oli tulla takaisin kotiin, kun samainen vaimo oli riuskoin ottein purkanut perheen muuttolaatikot ja järjestänyt tavarat paikoilleen. Tämä oli mahdollista lähinnä Mummelin helppouden ja hänen suuren unimäärän vuoksi. Topoliino oli purkamisessa hyvänä apuna ja hoiti tavarat ojoon omassa huoneessaan.
Sitten löytyi Torista tämä minulle niin mieluinen retrokirjahylly ja se sopi tuolle seinälle kuin nenä päähän. Onneksi mies ihastui siihen myös ja sai rakkaat vinyylinsä ja soittimensa esille.
Oikean kokoinen lamppukin pääsi vihdoin kattoon ja Australiasta nappaamani kuva palmuista talteen seinälle hätäteipein. Matto lähti rullalle kesähiekkojen tieltä ja päätyikin lopulta toiseen huoneeseen.
Olkkarin pöytä löytyi käytettynä ja nyt alkoi minulle iskeä värin kaipuu kaiken puisen ja mustan keskellä.
Pinkki viltti ja värikkäät tyynyt toivat helpotusta ensi hätään. 
 Helppohoitoisen maton kotiutti mies K-raudan alennuslaarista. Sopii sisä- ja ulkokäyttöön ja tuo piparkakkukuvio osui ja upposi minuun.
Pihan syreenistä nappasin yhden oksan sisälle sulostuttamaan tuoksullaan. Tauluja seinä vielä kaipaa ja kehykset tuolle jo olemassa olevalle julisteelle. Joka muuten on kokonsa puolesta hieman hankala, kun mitat ovat 81x58cm..Valmiita kehyksiä ei taida saada..? Mieli halajaa myös amppelikasvia oikeaan nurkkaan.

Todellisuudessahan tuossa maton edessä on päivisin aina vaaleanpunainen pupupeitto, vauvaleluja, Mummelin makuupussi ja sitteri. Topoliino osaa ja pitää lelunsa omassa huoneessaan ja siellä me paljon puuhaammekin, mutta käytännöllisyyden vuoksi on vain helpompaa pitää olkkarissa jokin tukikohta pienimmälle mihin hänet laskea ja viihdykkeet joita hän voi kaluta ja mäiskiä ruoanlaiton sun muun ajan:D Tällä kertaa siis siloiteltuja kuvia, joista elämä rajattu viimeisimmissä pois ja sisustus saa olla keskiössä:)

Bianca**

2 kommenttia:

Katri kirjoitti...

Kodikasta! <3

Bianca Bernard kirjoitti...

Kiitos:) Tuo musta nahkasohvamöhkäle vie omaan makuuni paljon kodikkuutta pois mutta elämä on kompromisseja :)