maanantai 18. huhtikuuta 2016

Viikonloppuna..

Viikonlopun vietto alkaa yleensä perhekahvilasta, minne suuntaan lasten kanssa pian aamupalan jälkeen. Topoliino tietää siellä aina tarjottavan jotain hyvää ja itse pääsen pulisemaan muiden äitien kanssa kahvikupposen (jo sen kolmannen :O) äärellä. Perhekahvilassa Marsipaanimummeli ihmettelee ikätovereitaan matolla köllötellen ja tapittaa kilpaa kanssasiskojen kanssa. Viimeksi lasten ilona oli myös ihkaoikeita marsuja ja pupuja, joille poika pääsi antamaan nenäpusuja. Ala-asteella ollessani meillä oli kerran eläinpäivä ja luokkakaveri toi marsunsa kouluun. Hän varoitti että marsun nostaminen selälleen on hengenvaarallista. Minä sitten tunnollisena tyttönä visusti huolehdin, että otus pysyy sylissäni eikä karkaa selkääni. Monta muutakin tosielämän hölmöläistarinaa olisi kerrottavana mutta niistä toisella kertaa..
Vaikka minulla usein arki-iltaisinkin on mahdollisuus mennä ja tehdä omia juttuja niihin yleensä virittäydyn vasta viikonloppuisin. Toisin sanoen hankin lähtöä tai tekemistä koko viikon ja sitten lauantaihin mennessä olen jahkailuni jahkaillut. Joskus aika kuluu läppäri sylissä blogitekstiä näpytellen, maljakoita mallaten tai vedän lenkkitossut jalkaan ja juoksen lähimetsään. No tuo viimeinen nyt vain kuulosti hyvältä, todellisuudessa se on tapahtunut vain kerran täällä syrjemmällä asuessamme. Mutta kunhan ilmat tästä lämpenevät tarkenee kuntoilukärpänenkin varmasti lentää puraisemaan.

Viikonloppuun kuuluu tietenkin myös saunominen! Marsipaanimummeli oli mukana menossa viime kerralla ja nautti leudonlämpöisestä huoneesta, palelevainen kun on. Topoliino tykkää tysevämmistäkin löylyistä kovasti eikä häntä tahdo saada saunasta pois millään.
Viikonloppuna lähdetään myös lähimarkettiin tekemään isommat ruokaostokset. Olkoonkin kuinka tavallista tahansa niin minulle se on yksi viikon kohokohdista. Minusta on ihanaa miettiä tulevan viikon reseptejä ja järjestellä keittiön kaappeihin tarvitsemani ainekset odottamaan.  Ruokaostosten yhteydessä voi jälleen kerran myös kuvitella aloittavansa täysin terveellinen elämä, ruokakaupassahan ne päätökset tehdään. No, ei alkanut sokerittomuus vielä tällä viikolla kun kärryyn sujahti irkkaripussi..Täytetyt ruokavarastot tuovat myös jotenkin turvallisuuden tunnetta ja onhan se syöminen vaan iloinen asia.
Ruokahalua kasvatimme haravointihommilla. Topoliinolle onkin hankittava oma harava sillä hänen haravavuoronsa kesti aina tuskallisen pitkään. Ei siinä etteikö hän tulosta olisi saanut hienosti aikaan. Päinvastoin. Mutta kun minuakin houkutti homma. Haravointi on ehkä mieluisin liikuntamuoto mitä tiedän!

Tällä viikolla luvassa ainakin valoa, kun sähkömies tulee kiinnittämään loput lamput korkeuksiin. Sääennusteiden mukaan luonnonvaloa ei suuremmin ole tiedossa..mutta tunnelmoidaan sadetta ja synkkyyttä kynttilöin(ja niiden irkkareiden kera;)

Pus ja Moi! Hyvää viikkoa kaikille!

Bianca**
Ei kommentteja: