lauantai 23. tammikuuta 2016

Vaatekaapin talviosasto // alaosat

Kun tulipalopakkaset saapuivat Helsinkiin meinasi tulla tenkkapoo. Koipeni olen syväjäädyttänyt 90-luvulla pillifarkuissa(ja ne päällä kärsityillä koulun hiihtotunneilla, äly hoi!!) joiden alle ei todellakaan puettu sukkahousuja sekä myöhempinä talvina ihan pelkissä sukkahousuissa ja minarissa kun vuodenajat eivät vaikuttaneet bilelookiin millään tapaa. Enää en palele enkä kyllä jonota (tai hiihdä;) baariinkaan. Ikä on tuonut mukavuudenhalun myös pukeutumiseen.
 Joulurahoilla hankinkin jotain todella lämmintä ja käytännöllistä. Ja ihan kaunistakin. Merinovillaiset leggingsit. 

Uskokaa tai älkää katseen kestävät aikuisten villapöksyt olivat aika kiven alla enkä todellakaan etsimällä etsinyt mitään design-malleja. Suurin osa vain oli urheilukerrastoja ulkosaumoineen tai ohuita pitkien alushousujen näköisiä. Valikoimassa tykästyin ensin Uhanan Silmät-leggareihin, mutta sitten lisää googlattuani tulivat vastaan nämä Sanna Hopiavuoren suunnittelemat Nori-merinovillapöksyt huomattavasti huokeammalla hinnalla. 

Näiden alle kun vielä pukee sukkahousut ei ole kylmä tullut. 
 Norien ehdoton miinuspuoli (ja miksi meinasin housut ihan palauttaakin) on vyötärö. En tiedä minkälaiselle ampiaiselle nämä on suunniteltu, mutta vyötärönauha on todella tiukka ja kapea ja se yltää mikä sinänsä on plussaa ihan tuonne napaan saakka..mutta samalla siis uppoutuen ikävästi syvälle mahamakkaroiden väliin. Olenkin pitänyt kuminauhakohtaa lanteilla, koska mahan päällä se painaa liikaa. Meinaan viedä housuni hoviompelijalleni, eli äidille, josko hän osaisi tehdä vyötärölle jotakin..Omaani hän todennäköisesti pulskistuttaa entisestään mutta eihän äidin patojen äärellä voi olla santsaamatta:)


Minuun teki vaikutuksen tuo henkilökohtainen tervehdys, jonka suunnittelija oli laittanut tilaukseni mukaan:)
Halusin kuitenkin pitää housut, koska vyötärönauhaan miinuspuolet jäävät. Housut ovat ihanat, lämpöiset ja olleet päälläni ihan joka päivä erilaisten villapaitojen kanssa.  Jaloissa lisäksi jo monta monta vuotta palvelleet lompsu-kenkäni, joiden merkkiä en muista eikä merkkilappunen kovan käytön jälkeen enää erotukaan. Nämä ovat kuitenkin ihan suosikit kun sisälle mahtuu niin villasukat kuin lahkeetkin ja kengät on helpot vetää jalkaan. Mukavuudesta kertoo sekin, että näillä kengillä on lähdetty molemmilla kerroilla synnyttämään.
Kuten aiemmin kerroin, olen tehnyt tehoraivauksen vaatekaapissani. Tuntuu ihanalta, kun kaapissa on ainoastaan vaatteita joita oikeasti käyttää! Ja kun panostaa laatuun tietää vaatteiden kestävän tulevinakin vuosina. Koltut on lajiteltu neljän vuodenajan mukaan ja kun jokaisen kauden päättyessä pakkaa vaatteet pois silmistä ja ottaa uuden kauden "kulmakivet" esille, säilyy uutuuden viehätys. Toki asiaan kuuluu piristykset silloin tällöin ja kenties jokin sen vuoden muotikotkotus.

Kaikki ne henkarissa hyviltä näyttävät nutut jotka eivät ikinä ulkoilutukseen päässeet pistin kiertoon. Kun ikää on 33 tietää jo melko varmuudella mikä leikkaus ei itselle sovi. Ei vaikka tyylistä kuinka tykkäisi.

Tällä hetkellä kaapistani löytyvät näiden merinovillaisten lisäksi mustat tekonahkahousut ja siniset farkut ja tämä kolmen kombo riittää minulle mainiosti talvisäihin(kunhan viimeksi mainittuihin taas mahdun). Hamosista säästin kaappiin yhden mustan paksukankaisen kellohameen, jos joskus kaipaa jotain tyttömäistä. Collegehousuja pitää tietenkin löytyä joka kauden vaatevalikoimasta, koska niitä käytän kotivaatteina.

Talvikauden yläosia voisin esitellä toisella kertaa. Nyt marsipaanimummelia pukemaan ja pulkkaostoksille!

Pysykää siskot lämpiminä!

Bianca**


2 kommenttia:

Katri kirjoitti...

Vaikuttaa ihanilta! Mulla on muuten käynnissä samantyyppinen vaatekaappi -proggis: turhat ulos ja vain laatua harkiten sisään. Sitä pärjää yllättävän vähällä kun alkaa miettiä. Ja kun vaatetta huoltaa oikein, laatu kestää pitkään. Mulla on tosin vielä opeteltavaa luopumisessa...

Bianca Bernard kirjoitti...

Mulla puolestaan tuo huoltopuoli on välillä hakusessa..pyykinpesussa iskee välillä laiskuus (tai mies tekee sen) ja tuloksena on kutistuneita tai haalistuneita vaatekappaleita, joille pelkkä tuuletus riittäisi..