keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Bowl - kulho

Aupairina työskennellessä Australian mamma kattoi illallisen usein kulhoon, ainekset sektoreittain aseteltuina. Oli jotain vihreää kasvista, lihaa ja nuudelia.  Usein ruoka oli niin tulista, että söin sen kyynelet silmissä mutta hyvää se oli. Tämä muistui mieleeni, kun tänään tuunasimme kulholliset omalle perheelle. Topoliino pesi kasvikset ja otti esille tarvittavat ainekset, Bernard pilkkoi ja paahtoi ja minä surruutin kastikkeen sileäksi.

Tarvitset (n.kolmelle):
1 pieni bataatti
1 pieni parsakaali
1 punasipuli
3 kananmunaa
1 dl kvinoaa
1 prk kidneypapuja
2 tl juustokuminaa
1/2 tl suolaa
1 tl chilijauhetta
3/4 dl rypsiöljyä

Kastike
ruukku minttua
avokado
1 rkl sitruunamehua
1 rkl tahinia
3/4 tl suolaa
ripaus mustapippuria

Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Keitä kananmunat koviksi (n. 9min). Laita uuni kuumenemaan 200asteeseen. Kuori ja kuutioi bataatti ja sipuli pieniksi kuutioiksi, paloittele parsakaalit pieniksi kukinnoiksi. Levitä kaikki ainekset omiin osioihinsa uunipellille. Nopeasti paistuvan parsakaalin voit lisätä pellille n. 10 minuuttia muita myöhemmin. Sekoita mausteet ja suola öljyn joukkoon ja valuta kasvisten päälle. Paahda kasviksia uunissa n. 20min(parsakaalia 10min)), kunnes bataatti on kypsää. Valuta pavut. Tee kastike soseuttamalla kaikki siihen tartvittavat ainekset yhteen. Kokoa kulhot laittamalla sektoreittain kvinoaa, paahdettuja kasviksia, papuja, kananmunan puolikkaat ja kastike.


Enjoy!

Bianca**

2 kommenttia:

Katri kirjoitti...

NAM! :P

Bianca Bernard kirjoitti...

Ol hyvvöö! Kvinoaa on tullut tehtyä nyt paljon, feta on myös tosi hyvää sen kaverina ja sopis tähänkin kulholliseen..