keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Magnesium vartalovoi DIY

Teen kaikkeni, jotta vetelisin väsymykseen jotain muuta kuin sitä surullista suklaalevyä. Tai pussillista englanninlakeeria. (Kiitos vain ystäväiseni, maistui!:) Kuitenkin jotain yhtä ihanaa, yhtä pehmeää ja yhtä hyväntuoksuista. Joka toisi pitkäkestoisemman hyvänolon tunteen. Tässä uusin kokeiluni: magnesiumia sisältävä vartalovoi appelsiinin eteerisellä öljyllä buustattuna. Magnesium rentouttaa, auttaa aineenvaihdunnassa ja taistelee masennusta vastaan. Noin muutaman mainitakseni. Moni ottaa magnesiumia pilleripurkista, mutta iholle levitettynä saat sen hyödyt nopeimmin ja tehokkaimmin. Magnesiumin hyödyistä voit lukea lisää täältä! Ja alkuperäisen ohjeen nappasin täältä.
Tarvitset:
1/2dl magnesium öljyä (tilasin iherbistä)
1/2dl shea voita
1/2dl kookosöljyä
1/2dl kaakaovoita
10 tippaa eteeristä appelsiiniöljyä

Tee näin:
Kuumenna shea voi, kookosöljy ja kaakaovoi kaksoiskattilassa matalalla lämmöllä sekoitellen.
Ota seos pois liedeltä, lisää magnesiumöljy ja appelsiinituoksu. Sekoita.
Laita jääkaappiin noin 30minuutiksi kunnes seos on kiinteää mutta yhä pehmeää koskettaessa.
Sekoita sauvasekoittimella 2-3min kunnes koostumus on sileä ja vaahtomainen. Siirrä kannelliseen rasiaan.

Shea- ja kaakaovoi pehmentävät ihon ihanaksi ennen nukkumaanmenoa. Magnesiumöljykin suositellaan levitettäväksi ilta-aikaan, jolloin edessä on lepo. No, minulla ainakin jonkinasteinen näin vastasyntyneen äitinä ;) Tuoksu on mieto, ihan minun makuuni. Voiteen säilyvyydestä en osaa sanoa sen tarkemmin, huoneenlämmössä  tätä omaa ensimmäistä rasvapurnukkaani säilytän ja sekautan lusikalla ennen levitystä, sillä jokin öljy siinä sinnikkäästi eristäytyy aina purkin pohjalle.
Magnesium sprayta jäi paljon jäljelle ja sitä voi suihkia iholle sinälläänkin ja käyttää vaikka deodoranttina. Minä aion tehdä tätä rasvaa tosin uudenkin satsin :) Ja hei, hyvä joululahjavinkki!

Bianca**


2 kommenttia:

OceanFront Walk kirjoitti...

Ihanaa, kun sulla on tää testikeittiö :) Muistaakseni puhuttiin magnesium-öljyn saatavuudesta (että on vaikea löytää). Sokoksella näin nyt, niillä on aika kattava luontaisosasto. Vai oliko se magnesium-suihke..?

Bianca Bernard kirjoitti...

Hyvä tietää, että Sokokseltakin löytyy. (sen viimekertaisen käyntini jälkeen en tosin ole jalallani astunut :D) Tämä mun on suihke, mutta muunkinlainen muoto käy. Kunhan sitä pystyy mittaamaan ja kaatamaan. Hintavertailua kannattaa toki tehdä:)