maanantai 21. joulukuuta 2015

Joulu senkun lähestyy..

Tämä joulu soljuu ihanan lempeästi luokse. Erityisen mukavaa on ollut saada läheisiä vierailulle ja kilistellä glögeillä näinä pimeinä iltoina ja iltapäivinä. Kyläilyt ovat myös Topoliinon mieleen, kun saa esitellä omia leikkejään(sen alku-ujostelun jälkeen) ja tarjolla on tavallista sokerisempia sortteja. Aattoa meillä odotetaan myös kovasti. Topoliino toteaa joka ilta, että "joulu senkun lähestyy". Totta tosiaan, enää kolme yötä aattoon ja joulupukin tuloon. Jännää!

Viikonloppuna perheen miekkoset kantoivat vahvoilla lihaksillaan kuusen kotiin..
Nämä olivat siis Topoliinon sanoja ja vähän nauratti kun parivaljakko tuuppasi tuon 60senttisen tekokuusen pöytään:D Nyt kuusi on tosin kaksinkertaistanut painonsa, sillä poika puki kaikki koristeet sen ylle. Kuinkas muutenkaan! Tai kaikki jotka pysyivät kaatamatta koko komeutta. Loput onkin sitten sijoiteltu nauloihin leikkisästi ympäri kodin seiniä.

 Mies on aattona vielä töissä, joten minun aamupäiväni kuluu ihan arjen askareissa. Käyn kenties lasten kanssa kuuntelemassa joululauluja perheille suunnatussa joulukirkossa, puretaan jännitystä puistoilun merkeissä ja valmistaudutaan iltaan. 

Aattoiltana on sitten dinneri pitkän kaavan mukaan. Viikunahillot ja kääreisiin kiedotut toffeet tulevat kotikeittiön sijaan tänä vuonna Lidlistä. Kuten moni muukin joulupöydän herkku. Kun vietämme pyhiä oman perheen kesken aika moni perinteisen joulupöydän purtava putoaa pois. Rosollit, sillit ja mädein koristellut kananmunat korvautuvat gratinoiduilla kasviksilla ja katkaravuilla. Lanttulaatikko on oma suosikkini ja sitä saan oman äitini uunista <3


 Illallisen jälkeen avataan lahjat. Topoliinon ainoa lahjatoive on kassakone. Sellainen millä voi lukea viivakoodin ja kuuluu piip. Saa nähdä onko pukki piippaavan kojeen osannut valmistaa ;) Jouluaattona Topoliino saa valvoa niin myöhään kuin kestää täyspäisenä. Täyspäisyyttä koetellaan lahjojen lisäksi herkkutarjoilulla.  Pojan itsensä valitsemat isot suklaajoulupukit ovat ehkä se odotetuin herkku, eikä meidän vanhempienkaan suut ole tuohesta tehty. Glögiä, konvehteja, taateleita ja pähkinöitä kuluu. Aattoon kuuluu myös jouluisia piirrettyjä, joskin Lumiukko-elokuvan yli hyppäämme. Topoliinon toiveesta tänä vuonna jotain hilpeämpää katsottavaa.


Joulupäivän aloitamme mehevällä croisantti-aamiaisella, kun kaikki perheenjäsenet ovat lomalla. Siihen kylkeen pekoonia ja kananmunia ja vahvat kahvit. Tontuilta on todennäköisesti unohtunut vielä pari pakettia eteiseen, joten yllätysten ihastelu jatkuu. Lounaaksi laitan jouluisan riisipuuron uunissa. Illallisella tarjotaan yhä kinkkua, mutta pääosassa ovat juustot, salamit, leivät ja hedelmät. Jouluillallisen kruunaa kakku. 

Ajattelin liittää tähän jonkin kuvan edellisen joulun tarjoiluista, mutta jumituinkin katsomaan kuinka pieni Topoliino oli vuosi sitten. Voi apua ja nyyh miten huomaamatta aika vilahti! Olen niin kiitollinen kun tarjoutui vielä tällainen mahdollisuus viettää arkea kotona omien mussukoiden kanssa <3 Paras joululahja!
Miten te vietätte joulua?

Bianca**

4 kommenttia:

Syvältä.Sanna. kirjoitti...

Kuulostaa mukavalle. Täällä tosiaan jännitys purkaantuu kiukutteluna ja toistensa härkkimisenä, ei auta enään tontuilla varoittelu :D

Sara // housefive kirjoitti...

Ompas tyylikäs pikkumies siellä ollut liikenteessä. Ja nuo pienet jalat on niin liikkikset <3

Bianca Bernard kirjoitti...

Joo se kuuluu asiaan :D Muistelen, että viime vuonna meillä se odotus oli sen verran suurta että availimme lahjojakin jo ennen aattoa pahinta jännitystä purkamaan..

Bianca Bernard kirjoitti...

Sopivasti oli näinä päivinä kaulurikin ojossa eikä retkottanut takin päällä kuten niin useasti muulloin :D Vauvan jalat on kyllä yks suloisin asia maailmassa <3