tiistai 10. marraskuuta 2015

Synnitön mutakakku

Pohja
1dl pähkinöitä (käytin pähkinäsekoitusta hassel-saksan-manteli-cashew)
1rkl raakakaakoajauhetta
1tl vaniljajauhetta
1/2 dl mantelimaitoa
10 kuivattua taatelia
1rkl maapähkinävoita

Kuorrutus
1 avokado
3rkl raakakaakaojauhetta
2rkl kookossokeria
1,5rkl kookosöljyä
2rkl hunajaa

Sekoita pohjan ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Murskasin pienissä osissa laakeassa astiassa, mikä helpotti tätä vaivalloisinta vaihetta. Voit myös lisätä tilkan maitoa, mutta ole varovainen ettei mene suklaavanukkaaksi. Levitä tahna leivinpaperilla vuoratun rasian pohjalle tasaisesti. Kuvan kakun tein tuplamäärillä kun meitä syöjiä oli enemmän, reseptin määrillä tulee neljä palaa/pieni muovirasiallinen. (Parin päivän päästä kakku oli vielä hyvää mutta en mene takuuseen kuinka kauan tällainen avokadoa sisältävä leipomus säilyy hyvänä..)
Valmista kuorrutus pohjan tapaan ja levitä päälle. Laita jääkaappiin kannelliseen rasiaan yön yli tekeytymään.







Bianca**

2 kommenttia:

Katri kirjoitti...

Kiitos ohjeesta! Tätä täytyykin tehdä joku päivä, vaikuttaa hyvältä! :P

Bianca Bernard kirjoitti...

Ei kestä, meillä ainakin maistui kaikille!:)