sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Kesäkurpitsaveneet


Kesäkurpitsaveneet neljälle

Mitä:
2kesäkurpitsaa
4valkosipulinkynttä
kaksi pientä sipulia
400g kanasuikaleita
1paprika
kourallinen tuoretta korianteria
1/2 tl cayannepippuria
1tl kuminaa
1/2tl suolaa
1/2tl oreganoa
2rkl kanalientä

juustoraastetta

Miten:
Halkaise kesäkurpitsat kahtia pitkittäissuunnassa
Raaputa lusikalla kesäkurpitsaan kuoppa ja ota koverrettu osa talteen. Asettele kesäkurpitsat uuninkestävään vuokaan.  
Kypsennä pannulla kana. Lisää pannulle muut aineet pilkottuna kesäkurpitsan höystö ja mausteet mukaan lukien. Kierittele ja pehmitä. Lado pannulta sekoitusta kesäkurpitsan kuoppiin ja ripottele päälle juustoraastetta. Peitä vuoka alumiinifoliolla ja kypsennä 200asteisessa uunissa n. 25min.






Samaan syssyyn paistui uunissa homejuustokinkkuvoikkarit, tuunattuna oliivihämähäkeillä halloween teemaan :)



Bianca**

2 kommenttia:

Katri kirjoitti...

Mä kyllä tykkään näistä sun reseptivinkeistä! Kaikki testatut on olleet tosi hyviä. Kesäkurpitsaveneitä on tehty meilläkin, mutta ei tällaisilla täytteillä. Ehkäpä tässä ruoka kun seuraavan kerran lyö pää tyhjää! :)

Bianca Bernard kirjoitti...

Onpa mukava kuulla! Itse tykästyn helpohkoihin resepteihin, joissa on kuitenkin joku juju. Lisäksi reseptin ainesten on oltava semmoisia mitä meillä muutenkin käytetään; inhottaa heittää kaappiin mädäntyneitä aineksia pois kun niitä kuitenkin jää yli..esim. persiljalle ja sellerille käy aina näin kun en vain osaa laittaa niitä spontaanisti johonkin ruokaan (enkä erityisemmin pidä mausta sinällään) kun taas korianteria ja basilikaa kuluu parikin punttia viikossa..