perjantai 30. lokakuuta 2015

Hauskempi arki

Nyt on ollut niin paljon mieltä madaltavaa ja pohjamudissa polkemista, että kerrotaan jotain kivaakin vaihteeksi. Lapsen ilo ja hymy on minulle paras positiivisen energian tuoja.  Ja sen metsästäminen pitää balanssin yllä kun rajoituksia ja sitä kieltämistä joutuu harrastaa tomerasti ainakin meidän vauhtiviikarin kanssa! Tässä muutama helppo konsti todistaa lapselle, että kaikesta huolimatta äiti on hauska ja nauttii yhteisestä ajasta!

1. Kaada kopallinen (tai edes yksi jos kanttisi ei kestä enempää) höyheniä maassa makaavan lapsen päälle. Hitaasti yksitellen leijaillen, korvaa kutittaen tai kaikki kerralla korkealta ja kovaa. Taustalla mieleistä musiikkia. Meidän muksu on ihan fiiliksissä tästä ja sama leikki pitää tietenkin leikkiä aina 10kertaa peräjälkeen. Uusintakierros tulee sillä ehdolla että lapsi kerää höyhenet itse kasaan.

2. Ehdota takaperin kävelyä kotikadulla/autolle/roskiksille/päiväkotiin tms. Näitä "tee toisin"- juttuja suositellaan aikuisillekin, virkistävät aivoja tai jotain. Topoliino tykkää ihan superisti! Ja enää minuakaan ei nolota hassusti kävely.

3. Kerää kasaan mahdollisimman monta heijastinta ja ehdota jännittävää aarrejahtia! Asettele heijastimet aluksi esim. kodin ovenkahvoihin, anna lapselle taskulamppu ja sulkekaa käsikädessä kaikki valot huoneista. Sitten vain kiiluvia merkkejä yhdessä metsästämään! Seuraavaksi lapsi voi itse piilottaa.

4. Laita musiikki soimaan ja anna lapsesi liikkua sen tahdissa haluamallaan tavalla. Yhdeksän kymmenestä leikki-ikäisestä todennäköisesti juoksee seinästä seinään, mutta ei hätää; kun musiikki pysähtyy pitää lapsen pysähtyä ja tehdä antamasi tehtävä. Mennä nelinkontin, korjata kirjat olkkarinlattialta, koskettaa polvitaipeisiin, halata äitiä. Mitä vain! Ja mikä parasta, tässä saa äiti retkottaa vaikka sohvalla:)

5. Hakekaa pahvilaatikoita marketista ja rakentakaa ihan mitä vain! Mitä isompi lapsi, sitä enemmän hän tykkää toimia arkkitehtinä. Pienemmälle riittää suuri boksi minkä sisään voi kömpiä piiloon. Anna lapsen maalata, teipata ja leikata. Tai liimata tarra-arkin kaikki tarrat samaan kohtaan! Topoliino the mekaanikko nautti tehdä ruuvimeisselillä reikiä Vespan istuimeensa, villisti hakaten. Muista kehua, teitä molempia!! Tekele on yhtä hieno kuin sinä annat ymmärtää;)

6. Anna lapsen levittää itse leivälle voita/marmelaadia, äläkä puutu siihen. Älä edes lopputulokseen. Jos sinun pokka pitää, lasta todennäköisesti alkaa hymyilyttää jossain vaiheessa:) Topoliino on tässä hommassa jo konkari, joten meillä harjoitellaan jo kohtuutta koko voileivän teossa. Olisikin pitänyt ottaa kuva siitä eräästä meetvurstileivästä..tai paremminkin meetvurstikeosta leivällä:D Mutta niin vain söi, minun hassu salami-lover!

7. Pyydä lasta ratsastamaan selässäsi, konttaa niin kauan kuin polvet kestävät ja ehdota sitten samaa toisinpäin!

8. Tee jokin rutiinitoimenpide yhtäkkiä naurettavan hitaasti. Harjaa lapsen hampaat, pyyhi hänen suu, auta sukka jalkaan tai lapsen jo ollessa valmiina pue omat kenkäsi kuin hidastetussa filmissä. Ihan pokkana, ilme keskittyvänä ja tarkkaavaisena.  Odota että lapsi kommentoi jotain kunnes voitte nauraa yhdessä. Lasta aina hoputetaan, anna hänelle joskus se kunnia:)

9. Maalaa lapsen selkään leikkitaideteos. Kerro kaikenaikaa mitä maalaat. Tämä on meillä iltarutiinina, Topoliino tosin itse päättää minkä kuvan piirrän. Ovelana hän on siirtynyt Vespasta autojenkuljetusautoon ja siitä lopulta kokonaiseen päiväkotiin sisätiloineen:D Nyt on rajoituksena yksi kulkuneuvo ettei äidin paikat kramppaa sängyn laidalla..

10. Tehkää iso maja tuoleista ja lakanasta ja syökää siellä iltapala-leivät yhdessä.

Äidin tai isän ei tarvitse olla kaikenaikaa kävelevä viihdekeskus, mutta silloin tällöin iloiset yllätykset ovat paikallaan. Ihan keskellä tavallista arkea <3

Nyt herättämään pikkumiestä, joka hurjistuttaa tämän päiväisissä naamiaisjuhlissa kummituksena. Tällä helpolla ohjeella sain minäkin toteutettua pojan toiveen. Leikkisää viikonloppua!


Bianca**

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi miten kivoja vinkkejä! Tuo aarrejahti taskulamppua käyttäen on varmasti lapsesta hurjan jännittävää :D Pitää oikein laittaa talteen tulevaa ajatellen.. Terkuin, Maria

Bianca Bernard kirjoitti...

Joo kyllä se aarrejahti hihkuntaa herättää joka kerta! Ja höyhenhommelit sopii jo pienille pötköttäjille ;)

Katri kirjoitti...

Tää on ihana! :D Tämä vinkkilista pitäisi olla jääkaapin ovessa. Ehkä printtaankin sen siihen! :D <3 Tuo äidin hidastelu on ehkä mun suosikki, koska oon itse ärsyttävän hyvä hoputtamisessa. Lasten reaktiot ois kiva nähdä. :D

Bianca Bernard kirjoitti...

Minäkin oon hoputtamisen mestari etenkin miehen kanssa. Lapsi on syntyjään nopeatempoinen joten me ollaan usein jo rappukäytävässä täysissä pukeissa kun yks melttoaa vielä vessassa partavaahto naamassa. Hoputtamiseni näkyy myös ruokapöydässä; lautaset viedään nenän edestä kun toisten lusikat on vielä matkalla suuhun ja sama voileipäainesten kanssa kun joku ehkä vielä ottaisikin sen yhden juustosiivun..vieraiden kanssa hillitsen itseni mutta perheen kesken en saa oltua..