torstai 3. syyskuuta 2015

Rautaa ruoasta - lehtikaalipesto

Tämä ruhoani ravisteleva raskaus on edennyt siihen pisteeseen, että ruoanlaitto on päivieni ainoa aktiviteetti. Kiitos katalan tai paremminkin matalan hemoglobiinin ja kehnojen rauta-arvojen, muuhun ei voimat riitä ja yksistään soppakauhan heilutuskin tuntuu kuntopiirin kaltaiselta suoritukselta. Mutta kyllä se tästä! 

Vihreitä syön jo entuudestaan paljon, mutta nyt päätin ottaa listalle lehtikaalin- tuon vihreistä vitamiinipitoisimman. Halusin varmistaa kaikkien superaineiden säilymisen, joten keittämisen ja paistamisen sijaan päädyin tekemään pestoa ad hoccina rautavarastoiden täyttämiseen. (terkut J:lle;) Resepti on helppo ja sen saattoi tehdä pitkälti pöydän ääressä istuen. 


 Tarvitset:
lehtikaalta (käytin puolet pussista, n. 100g)
n.2dl parmesaania raastettuna
reilu loraus pari neitsytoliiviöljyä
puoli desiä pinjansiemeniä
1-2valkosipulinkynttä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
puristettua sitruunamehua

Paista pinjansiemenet kuivalla pannulla kauniin värisiksi. Pese lehtikaali ja leikkaa pois paksut keskiruodot. Raasta parmesani (minä käytin kaupan valmisraastetta) ja heitä kaikki ainekset tehosekoittimeen. Minä pilkoin lehtikaalit ensin kahdessa erässä koska käytössäni on ainoastaan sauvasekoitin ja lisäsin vasta sitten muut ainekset. Kunnon masiinalla menee silpuksi varmaankin koko satsi kerralla. Lisää lopuksi suola, mustapippuri ja sitruunamehu oman maun mukaan.

Osa pestosta pääsi pastan kaveriksi ja osa alkupalaleipien päälle. Jos säilöt peston, laita se mahdollisimman ilmatiiviiseen lasiastiaan. Pesto säilyy jääkaapissa muutaman päivän.



Hyvää ja terveellistä!

Hengästynein terveisin,
Bianca**








4 kommenttia:

OceanFront Walk kirjoitti...

Hyvältä näyttää! Pinaatissakin on rautaa ja laiskempikin surauttaa pakastepinaattikuutioista, varsiselleristä, omenasta, sitruunasta, inkivääristä ja ananasmehusta (+ mieleistä viherjauhetta) kunnon detox-smoothien joka aamu ;)

Bianca Bernard kirjoitti...

Kyllä, smoothien mahdollisuudet on monet! Syksyä kohden (ja kaiken aikaa nälkäisenä) sitä vain kallistuu ruokaisampien reseptien pariin :D

Katri kirjoitti...

Oi että, kiitti vinkistä! Tää ehdottomasti to do -listalle, kärkeen. Kraatsi! ;)

Bianca Bernard kirjoitti...

Prego;) Tuoreena ihanaa leivän päällä, päivän oltuaan jääkaapissa suosittelen lisäämään ruoan sekaan. Nam!