tiistai 29. syyskuuta 2015

Äitiyden tähtihetkiä

Lastaan haluaa suojella kaikelta vaaralliselta. Jopa siinä määrin, että joskus turvautuu hieman liioiteltuihin ilmaisuihin. Kun muuten ei uskota. Kun muuten tieten tahtoen aiheutetaan vaaraa itselle hupimielessä. Meillä suun täyteen tunkeminen oli yhteen aikaan tosi hauska juttu ja äidin säikähdyksestä ja reaktiosta otettiin ovelana kaikki ilo irti. Etenkin pähkinöitä ahdettiin posket pullolleen. Tai pullonkorkki piilotettiin kirjaimellisesti parempiin suihin. Nauru tähän tietysti lisättynä.

Oikeaa hätätilannetta ei koskaan onneksi syntynyt, mutta tukehtumisen pelossa totesin, että jos jokin kurkkuun jäisikin niin sitten mennään lääkäriin ja lääkäri avaa terävällä puukolla kaulan auki jotta henki taas kulkisi. Öhöm...vähän karsilta kuulostaa. Varmasti viikarinkin korviin sillä se leikki loppui siihen paikkaan. Tästä on jo aikaa ja ongelma oli unohdettu.

Eilen sängyllä maatessani Topoliino tutki ja tarkkaili minua tapansa mukaan. Etenkin kaulan seutu syynättiin huolella. Lopulta hän kysyi:
Äiti, onko nuo viivat ne mistä pää sitten irrotetaan jos on mennyt nielemään jonkin väärään kurkkuun?
(Ei, ne ovat vain kaulan poimut)

Äitiyden tähtihetkiä..Bianca**

4 kommenttia:

Syvältä.Sanna. kirjoitti...

Meillä on lampi pihassa (aidattu), itse olen puhellut muksuille miten isoja kaloja siellä on ja nappaavat varpaista heti kiinni jos sinne menee... toki kaikki realistisemmatkin faktat lisättynä. Yhdelläkään ei vielä ikinä ei ole ollut mielenkiintoa sinnepäinkään *kop kop*.

Bianca Bernard kirjoitti...

Hyvä että on toiminut kertomukset teidänkin lapsiin! Muistan itsekin vielä lapsuudesta "näkin" jonka kerrottiin asuvat kaivossa..:D

Katri kirjoitti...

Tarkoitus pyhittää keinot... joskus on vaan käytettävä niitä keinoja, jotka toimii, vaikka ne ei ehkä olis niitä kaikkein parhaita. ;)

Bianca Bernard kirjoitti...

Näin minäkin ajattelin..parempi pieni lääkäripelko kuin tahallaan tukehtuminen;)