sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Pari piirakkaa

Viime aikoina olen himoinnut piirakoita, tilannut niitä kahviloissa ja tehnyt itse iltaisin. Homejuusto-parsa-piirakka sekä karamellisoitu sipulipiirakka onnistuivat ja maistuivat  kotikeittiössä niin hyvin, että jaan reseptit täällä blogissakin. Mitään omia keksintöjäni nämä eivät toki kokonaisuudessaan ole vaan olen yhdistellyt netistä löytämiäni reseptejä ja tehnyt oman lähikaupan antimien mukaan. 

Homejuusto-parsapiirakka

Pohja
3dl vehnäjauhoja
100g voita
1kananmuna
1/2tl suolaa

Täyte
2dl maitoa
3kananmunaa
250g parsakaalia(käytin pakastettua)
100g sinihomejuustoa
ripaus suolaa
ripaus pippuria

Nypi voi jauhojen sekaan. Sekoita joukkoon kananmuna sekä suola. Painele taikina piirakkavuokaan jonka halkaisija on 28cm.
Keitä parsakaali pussin ohjeen mukaan. Lado parsakaali ja sinihomejuusto piirakkapohjan päälle. Sotke kananmunat, maito, ripaus suolaa ja pippuria ja kaada seos päälle. Paista n. 200asteessa n.30min. Seuraavalla kerralla kokeilen lisätä tähän versioon vielä miehen ehdottamia pekonikuutioita:)



Karamellisoitu sipulipiiras

Pohja
3dl vehnäjauhoja
100g voita
1kananmuna
1/2tl suolaa

Täyte
5sipulia
purkki creme bonjour sipuli-paprikajuustoa
Edam punaleima juustorastetta pussi
suolaa
valkopippuria
 voita paistamiseen
sokeria

Nypi voi jauhojen sekaan. (Minä laitoin tällä kerralla vahingossa kaksinkertaisen annoksen voita, mutta ilmankos sipulipiirakka veikin näistä kahdesta voiton:D) Sekoita joukkoon kananmuna sekä suola. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan jonka halkaisija on 28cm.

Pilko sipulit (esteettisyyden vuoksi) pyöreiksi reilun sentin paksuisiksi rinkuloiksi. Ronski koko pienenee kyllä pannulla. Anna sipuleiden muhia pannulla voissa miedolla lämmöllä n.10min kannen alla. Ripottele seuraavaksi sipulien päälle sokeria ja käännä varovasti renkaat toisinpäin ja anna paistua vielä 5min. Tällä välin voit sekoittaa tuorejuuston ja juustoraasteen keskenään ja levittää piirakkataikinan päälle tasaisesti. Lado sipulit pannulta juustoseoksen päälle, ripottele valkopippuria ja ripaus suolaa. Paista 200asteisessa uunissa n.30-40min. Meillä on kaasu-uuni joten molemmat piirakat paistuivat 160asteisessa uunissa jo 25minuutissa. Pinta saa tummua ihan rauhassa. Mustuneet sipulit, ne ovat tämän piirakan parhautta:P



Nämä ovat kelpoja iltapaloja ja jos piirakkaa jää yli se on kätevä eväs töihinkin. Mutta koska kesäloma jatkuu taidankin hakea vielä yhden palan ;)

Bianca**

2 kommenttia:

Katri kirjoitti...

Luin monta kertaa, että homejuusto-pers-piirakka. :D Hmmm, nam! :D Taitaa olla nukkumaanmenoaika. ;)

Bianca Bernard kirjoitti...

Joo saa käyttää luovuutta :D