lauantai 18. heinäkuuta 2015

Hemmotteluhetki lapselle

Monessa perheessä vaahtokylpy on jokailtainen rutiini, meillä käydään iltaisin yleensä vain saippuasuihkussa. Tällä kertaa toive vaahdosta heitettiin jo aamupäivästä ja keksin illan tullen kuorruttaa koko ilon vielä pienellä lisäglamourilla. Mikseipä poika voisi nauttia samasta kuin äitikin? Ja niin teki!

Kylpyammeeseen kaadettiin luonnollisesti aimoannos vaahtoainetta ja suihkutettiin itse lämmintä vettä päälle. Taustalla soi youtubesta löytämäni klassinen soittolista. Oli hauska huomata miten melodian muuttuessa musiikki aika ajoin rauhoitti tai riemastutti lasta. Samaan tahtiin kastui äidin vaatteet;) Tunnelmaa ja tuoksua toi lavuaarin reunalla palava soijakynttilä. Puhalsimme saippuakuplia ja iloa toi etenkin kuplien syöttely viereisellä tuolilla istuvan äidin kanssa. Lopuksi pestiin pesusienellä pieni selkä ja valutettiin vettä päästä niskaan. Kuvia kylpyhetkestä ei ole. Rentoutuisitko itse jonkun räpsiessä kännykällä vieressä kaiken aikaa? Niin, sitä minäkin.

Papan lukiessa puhtoiselle pyjamapojalle iltasatua minä asettelin sängyn viereen ruusukimpun. Seuraavaksi oli vuorossa hieronta. Opin vauvahieronnan eräällä kurssilla ja tein käsittelyn Topoliinolle joka ilta hänen ensimmäisenä elinvuotenaan. Imeväisikäisen hieronnalla tiedetään olevan runsaasti hyötyvaikutuksia lapselle sekä kiintymyssuhteelle lapsen ja hoitajan välillä. Netistä löytynee lisätietoa. Samoja otteita sisälsi tämän iltainenkin lyhennelty versio. Poika nautti silmin nähden. Varmaan johonkin tuntomuistiin nämä käsivarsiin tehdyt "korkkiruuvit" ja nilkanpainelut olivat jääneet. Uni tuli suloisesti nalle kainalossa..Ruusuisia unia sinnekin:)


Bianca**


Ei kommentteja: