perjantai 10. heinäkuuta 2015

Filemon ja Baukis

Zeus ja Hermes saapuivat fryygialaiseen kaupunkiin tavallisiksi maalaisiksi pukeutuneina ja alkoivat kysellä kaupunkilaisilta yösijaa. He olivat kysyneet kaikilta muilta saapuessaan Baukiin ja Filemonin rähjäiselle mökille. Vaikka pariskunta oli köyhä, he olivat rikkaita naapureitaan kohteliaampia. Ruokaa ja viiniä vieraille tarjottuaan Baukis huomasi, että vaikka hän oli täyttänyt vieraiden lasit moneen kertaan, viininkaadin oli edelleen täynnä. Baukis ymmärsi, että hänen vieraansa olivat todellisuudessa jumalia, ja pudottautui polvilleen. Hänen miehensä teki samoin. Filemon ajatteli, ettei vaatimaton ateria ollut jumalallisille vieraille tarpeeksi hyvä, ja hän päätti pyydystää, tappaa ja valmistaa vierailleen ateriaksi talon pihalla kulkevan hanhen. Mutta kun Filemon meni pyydystämään hanhea, se pakeni Zeuksen syliin. Zeus sanoi, ettei hanhea tarvitsisi teurastaa, vaan Filemonin ja Baukiin tulisi lähteä kaupungista. Zeus kertoi aikovansa tuhota kaupungin ja kaikki ihmiset, jotka olivat torjuneet hänet. Hän kehotti Filemonia ja Baukista kiipeämään vuorelle ja olemaan vilkaisematta taakseen ennen kuin olisivat saavuttaneet huipun.
Kiivettyään vuorelle Filemon ja Baukis katsoivat taakseen ja näkivät, että tulva oli tuhonnut kaupungin. Zeus oli kuitenkin muuttanut heidän mökkinsä koristeelliseksi temppeliksi. Pariskunnalle annettiin myös yksi toive. He sanoivat haluavansa pysytellä yhdessä ikuisesti ja vartioida temppeliä kuolemaansa saakka. Heidän kuoltuaan he muuttuivat toisiinsa kietoutuneiksi puiksi, tammeksi ja lehmukseksi. (Lainaus Wikipediasta)Meidän mökki on täynnä muistoja lapsuudestani ihan aikuisuuteen asti. Tänne olen tuonut tärkeimmät tyypit ja täällä olen tanssinut häitteni hitaat. Häissämme kuulin myös ensimmäistä kertaa tarinan Filemonista ja Baukista. Mieheni isä kertoi sen osana tunteikasta puhettaan.

Vaikka kuvissa ei näy tammea eikä lehmustakaan, nämä mökkirannan juurakot muistuttavat minua häistä ja lujasta tahdosta<3


Bianca**

2 kommenttia:

Syvältä.Sanna. kirjoitti...

Varmasti ollut kaunis puhe. Minua muuten on jäänyt harmittamaan tajuttamasti ettei tullut videokuvattua häissä puheita. Dääm.

Bianca Bernard kirjoitti...

Voi joo, jos niitä on kovin monta niin ei varmasti siinä jännityksessä jää mieleen kaikki kauniit sanat..