perjantai 3. huhtikuuta 2015

Luonnonvärein koristellut pääsiäismunat

Mietin kauan julkaisenko koko projektia, koska lopputulos ei noh..näytä ehkä niin kauniilta. Te lukijat jotka minut hyvin tunnette, tiedättekin ehkä että maltti ei ole valttini ja teen asioita häthätää. Kun meille iski taiteiluinto ei kotoa löytynyt oikeanlaisia kukkia tai tuoreita pikkulehtiä. Sovelsin ja se näkyi lopputuloksessa. Mutta projekti oli kiva (ei se määränpää vaan matka;) ja ehkä näillä neuvoilla onnistutte saamaan myös lopputuloksesta paremman. 

Tarvitset:
tyhjäksi puhallettuja kananmunia
sukkahousuista leikattuja pätkiä
 pieniä kukkia
pieniä lehtiä 
(Suosittelen käyttämään pieniä, selväpiirteisiä ja kokonaisia kukkia sekä tuoreita lehtiä. Sellaisia, jotka mahtuvat kananmunan yhdelle sivulle)
langanpätkiä
sipuleita
punakaali
(itse en käyttänyt mutta siniset munat voisivat olla vielä kauniimpia)
omenaviinietikkaa


Kostuta kuoret ja kiinnitä pintaan lehti/kukka-asetelmat.


Sulje ne sukkahousujen sisään. Aloita sukkahousujen laittaminen kukan/lehden päältä ja vedä suppuun toiselta puolelta. Sido langalla kiinni.
Pilko sipuli (ja punakaali) rouheiksi paloiksi. Itse käytin kolme pienehköä sipulia.  Laita ne noin litraan vettä kiehumaan puoleksi tunniksi. Jos värjäät myös punakaalilla, laita ne tietenkin eri kattilaan.


Laita munanyytit syvään kulhoon ja kaada kiehunut sipulivesi päälle sekä 1rkl omenaviinietikkaa. Laita vaikka toinen kulho päälle, jos kuoret pyrkivät pinnalle. Anna muhia vähintään 45min, mitä kauemmin maltat sen syvempi väri tulee.


Jätä kananmunat kuivumaan irralleen toisistaan esim. elmukelmun päälle.


Ja tässä lopputulos. Kuvasta huomaatte, että lehden tai kukan asettelu on tärkeää. Muuten tulee fiilis vain likaisesta munankuoresta.

Tämä ei ollut ainoa tämän pääsiäisen pieleen mennyt valmistelu. Myöskään rairuohot eivät ole kasvaneet! No, onpa hyvä syy ostaa kaksinkerroin suklaamunia ja koristella koti niillä. Luulen, ettei kukaan pistä pahakseen:)

Rentouttavaa pääsiäislomaa kaikille!<3

Bianca**

4 kommenttia:

Katri kirjoitti...

Voi sua! :) Nää on kyllä söpöjä. Ja kuten itsekin kirjoitit, ei se päämäärä, vaan matka! Mä oon vielä huonompi, koska meidän munien värjäys on edelleen suunnittelun asteella... Lapsille oon kyllä luvannut, joten ois varmaan aika ryhtyä sanoista tekoihin. Onneksi pääsiäistä on vielä jäljellä! Ihanaa sellaista sinne teille! :)

Syvältä.Sanna. kirjoitti...

Tämä olikin ihan uusi tapa (minulle) koristella munia. Minä yritän keksiä täällä jotain jatkokäyttöä kindereiden tyhjille yllätysrasioille... Samoin sinne leppoisia pyhiä.

Bianca Bernard kirjoitti...

Juu vielä ehtii! Teette aamupalaksi banaanilettuja niin siitä saa jo muutaman munan maalattavaksi:) Jossain oli myös liimattu serveteistä kuvia ja paloja munankuoreen, kivalta näyttivät!

Bianca Bernard kirjoitti...

Tee niistä munamarakasseja. Vähän kuivia riisejä tai ryynejä sisään ja päällystät vaikka servetillä kauniiksi:) Iloista pääsiäistä!