sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Satumaan Sankarit (menovinkki Helsingissä)

Viikonloppuna eläydyimme Topoliinon kanssa Topeliuksen satujen maailmaan Päivälehden museossa. Ilmainen huvi, missä pääsi kokeilemaan kuninkaallisten vaatteita, kalastamaan, kokkailemaan ja tunnelmoimaan nuotion äärellä tarinaa kuunnellen.

"Satumaan sankarit –näyttely juhlii 150-vuotiasta klassikkoteosta. Näyttelyssä liikutaan ja leikitään Topeliuksen satujen maisemissa: pienissä pirteissä, linnoissa, metsien uumenissa, merten aalloilla ja kaukomaiden keitailla. Kaikki seikkailut päättyvät kuitenkin onnellisesti kotikoivun juureen."
Pojan suosikiksi paljastui ehdottomasti vene sekä roolivaatteet. Topoliinolle oli suuri elämys sonnustautua hameeseen ja erilaisiin hattuihin. Museon tyttövieraat topakasti (!!) tosin ohjastivat pienen miehen pian miehen vaatteisiin. Mutta kolmevuotiaallehan käy kaikki kun leikistä on kyse.

Magneettikalojen ongintaa

Vanhanajan köökissä tehtiin sienisoppaa ja syötiin reikäleipää

Kalasaaliista olisi Tuorikin ollut kade.

Kodassa oli paloi nuotio ja kuului tarinankerronta..jos malttoi kuunnella

Tätä hattua ihasteltiin peilin edessä pitkään

Lopuksi istahdimme valokuvauskoppiin roolivaatteinemme ja saimme muistoksi hauskat mustavalkovalokuvat. Näyttely avoinna elokuulle saakka. Suosittelen!

Päivälehden museo / Ludviginkatu 2-4, 00130 Helsinki / Avoinna ti-su klo 11-17 / Myös tilauksesta / Vapaa pääsy / 09-122 5210


Bianca**

Ei kommentteja: