tiistai 20. tammikuuta 2015

Ihminen

Lapsi on luonnostaan luova. Vuosi sitten kirjoitin jo graffiteista, joita ilmestyi valitettavasti myös kotimme valkoisiin seiniin. Näyttely kesti kokonaiset puoli vuotta, jonka aikana Topoliino oppi ja tyytyi piirtelemään pelkästään paperiin. Noh, muutama kehotatuointi on toki piirretty silloin kun lastenhuoneessa on ollut aivan hiiren hiljaista..

Tuotokset olivat pitkään abstraktia taidetta, kunnes kaksivuotiaana alkoi hahmottua pyöreitä muotoja. Syntyi pää. Monta päätä vierekkäin ja niille paljon tukkaa. Sitten pikkuhiljaa silmät, nenä ja suu.

Tikkuvartalo ilmestyi kuvaan kun kerran lapsen piirrellessä kysyin että missäs vartalo! Siitä lähtien sama viiva piirtyi ihmishahmoihin ja sai lisäkseen jalat ja päästä lähtevät kädet. Pitkään tikun keskellä oli suurensuuri pallo napaa esittämässä. Sittemmin se on jäänyt pois, mutta silmien iirikset ovat viimeisin IT-juttu. Lienee ihmiskirjasta bongatut :D

Tänään aloimme piirtää mummulle synttärikorttia. Tämä oli ensimmäinen piirros ja lapsi näki sen eteen selvästi vaivaa, kun kerroin, että lähetämme sen.

Sen jälkeen luomisvimma ja tahti kiihtyi. Teippi-innostuksella lienee osuutta asiaan;) 

Uusi näyttelyhän siitä syntyi! Aiheena Topoliinon tuntemat ihmiset; muun muassa mummi ja tuori silmälaseissaan ja heidän välissä eräs mieleenjäänyt mökkinaapuri ;D

Turhaan muuten piilotetaan tusseja pieniltä! Joo, joo..eiväthän ne lähde helposti naamasta ja seinästä saati ole terveellistä imettävää MUTTA paperilla ne palkitsevat. Pienikin taiteilija saa kädenjälkensä paremmin ja helpommin näkyviin ja pikkutarkkojen juttujen teko onnistuu alle kolmevuotiaaltakin hienosti. Yritäppä itse piirtää paksulla heikosti värjäävällä liidulla heikompaa kättä käyttäen pieni pallo silmäksi ja sen sisälle toinen pienempi pallo iiriksen virkaa toimittamaan...ja sitten tussilla sama juttu..nih! ;)Bianca**6 kommenttia:

Syvältä.Sanna. kirjoitti...

Meilläkin suositaan tusseja ihan pienestä pitäen. Luultavasti innostavat enemmän piirtelemäänkin, kun värikkään tuotoksensa näkee selvästi, puukynäthän ovat varsin haaleita, varsinkin kun pieni ei vielä paina sitä kovasti.

Katja/Optimismiajaenergiaa kirjoitti...

Hienosti toinen taiteilee! :)

Bianca Bernard kirjoitti...

Tusseilla saakin värikkäitä piiroksia aikaan! Mustavalkolinjalla mentiin tällä kertaa, kun tuo "äidin" paksuteräinen tussi kiinnosteli..

Bianca Bernard kirjoitti...

Lasten piirokset ovat niin huvittavia ja usein vahingossa ilmeikkäitäkin :)

Katri kirjoitti...

Oiii, niin hellyyttäviä nuo pääjalkaiset! <3

Bianca Bernard kirjoitti...

On joo! Niistä on vielä matkaa uutiskuviin;) (instasta bongattua)