perjantai 19. joulukuuta 2014

Perjantai on keltainen päivä

Topoliino tapaa tätänykyä tiedustella tulevaa, pohtia mikä päivä on ja mitä sen ja sen jälkeen tai huomenna tapahtuu. Minun kalenterin tuijotuksesta tuo Topoliinon mikä päivä tänään on- innostus lienee virinnyt.  Kultakalan muisti pätee vielä kieltojen kohdalla, mutta muutoin kohta kolmevuotias muistaa päivän tapahtumat sekä seuraavan suunnitelmat. Usein vieläpä paremmin kuin äitinsä. Silti aamuisin muistutus minun töihin lähdöstä laukaisee suurieleisen surun. Vaikka illalla asia kerrattiin, aamulla se tulee taas kuin suurena yllätyksenä. Halusin vierittää ikävän uutisen kertomisen omilta harteiltani ja ratkaisuksi keksin kalenterin. Pikaisesti puuhastelin pojalle oman viikkonäkymän - tyylikkäästi tyhjään valokuvakoteloon.  Kaameen näköinen mut hei KotonaDesignin liitutaulu yläpuolella on niin hip ja cool että seinä kestää yhden tekeleenkin;) 

Lisäsin Ä-kirjaimen niille päiville kun äiti on kotona ja pupun kuvat kertovat kerhopäivästä. Sinitarralla kiinnitetty leppäkerttu siirtyy lapsen toimesta joka aamu kuunsirpin eli yön yli seuraavaan sarakkeeseen. Onhan se vielä pieni pettymys kun sarake älähtää äidittömyydestä, mutta ei provosoi samalla tavalla kuin minun ilmoittaessani. 

Tiesittekö, että viikonpäiville on myös omat värinsä? Maanantai on vihreä, tiistai sininen, keskiviikko valkoinen, torstai ruskea, perjantai keltainen, lauantai pinkki ja sunnuntai punainen. Näitä värisymboleja käytetään päiväkodeissa ja kouluissakin viikonpäivien hahmottamisessa. 

Meillä tämä kalenteri on toiminut hyvin ja Topoliino on siitä kovin innoissaan. Etenkin kun tänään täytin kalenterin kauttaaltaan sydämin reunustetuilla Ä-kirjaimilla. Äiti on nimittäin joululomalla  <3


Pysyykö teillä menot päässä vai pitääkö rustata paperille? Miten teidän lapset hahmottavat tulevaa ja mennyttä?


Lomaterveisin,
Bianca**

Ei kommentteja: