tiistai 23. joulukuuta 2014

Joulujännitys

Niin se joulujännitys vain varttuneenakin ottaa vallan. Minä niiin odotan aattoa!! Ihan kaikkea siinä! Jännittävintä on nähdä lasten ilmeet lahjat saadessaan. Topoliinolla on edessään ensimmäinen joulu, joka kenties jättää muistijäljenkin. Ainakin hän on kartalla mitä tuleman pitää. Minä olen suunnitellut lapsille pienen nukketeatteriesityksen, jonka ensiesitys lähtee käyntiin kun pukin odotus on kuumimmillaan. Sekin jännittää.


Joulujännitys näkyy selkeästi myös lapsessa. Toisin sanoen Topoliino tekee kaikkea ärsyttävää ja ei-toivottua koska ei malta enää odottaa sitä paljon puhuttua JOULUA. Tätä puretaan sitten mm. äidin kristallipurkit kädessä karkuun juosten, topspuikkoja kumoten ja kuraisia kenkiä sängylle kantaen ja muuta minun silmienväliryppyjä syventävää tehden. Kiellot menevät kuin kuuroille korville tai saavat aikaan kiherrystä. Onneksi Onni-kirjat katkaisevat äidinkiusaamiskierteen ainakin vähäksi aikaa. No okei, olen ehkä myös uhkaillut joulukalenterin avaamiskiellolla jos nyt ei lopu sillä painepesurilla  vitriininikkunoihin paukuttelu. Ainakin toivon tämän temppuilun johtuvan jännityksestä. Tiedättehän kun tahtomattaan tulee listanneeksi juttuja joita saa vasta jouluna. SEN suklaan saa vasta jouluna ja siihen ei saa koskea kun se annetaan JOULUNA ja sitten JOULUNA sitä ja tätä. Kiellot ja odottaminen on tylsää, ymmärtäähän sen. Kun aikuisillekin toitotetaan elämän tapahtuvan NYT miksei antaisi lapsenkin elää hetkessä näin joulun alla. Eikai siitä tule rajatonta rähisijää vaikka vähän etukäteen pilkottaisi joululahjoja..? Ja toisaalta onhan tässä purettu pahinta piinaa pikkujouluin, joulukalenterein ja jouluisin puuhasteluin. Ulkoilu on oma luottokeinoni kun hyrrän kierrokset kopisevat kotiseiniä päin. Topoliino ja väitän myös valtaosa muista pikkulapsista kulkee lumisateessa pää takakenossa haltioituneena ja hamuaa hiutaleita kielellään. Liikuttavaa:) Mutten voi olla ajattelematta että juoksisi nyt kun tilaa on!:D
Yhteisiäkin säveliä on toki ollut. Teimme mm.tänään jouluviemiseksi viikunahilloa ja paketoimme viimeisiä nyssyköitä. Topoliino toimi teippivastaavana sekä reijittäjänä. Yhden pakettikortinkin "kirjoitti", vaan taitaa valkoparta vanha ukki kaivata hieman lukuapua sitten lahjojen jaossa;) Olohuone puolestaan on vuorattu wasiteipillä...ihan luvan kanssa, jotta sain salaisetkin paketit silkkikääröihin.
Vielä yksi yö siihen kummallisen hönttiin kevättärinnassa- oloon, joka minulle tulee heti aattoillan päätteeksi. Ajatuksissani alan jo kaivelemaan converseja... ja.. nyt seis!! Pysytään vielä tovi joulujännityksessä :)

Joko teillä ollaan malttamattomina joulun suhteen?


Bianca**


2 kommenttia:

Syvältä.Sanna. kirjoitti...

Kuulostaapa tutulta. Riehumisen ja jännityksen lisäksi iltaisin ei tule unta ja aamulla herätään jo kukonlaulun aikaan...! Ihanaa joulua teille!

Bianca Bernard kirjoitti...

Kiva kuulla että samanlaisia kokemuksia muillakin :) Leppoista loppuvuotta Sanna!