sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Jotain juhlavaa

Kun koulun syyslukukausi lapsena läheni loppuaan lähdin tavallisesti Tampereelle mummulaan muutamaksi päiväksi. Neljän tunnin junamatka oli aina yhtä jännittävä ja isoäidin pehmoinen halaus perillä tuntuu lihasmuistissa vieläkin. Hämeenkadun jouluvalojen ali kävellessä tunsin saapuneeni suureen maailmaan. Mummun kaupunkikodissa elettiin puhtaudessa ja kynttilänvalossa. Joulutähti tervehti punaisena pitsiliinan päällä ja kristallikulhossa kutsuivat vihreät kuulat. Vilaukselta näin keittiön pitkässä kaapissa konvehtirasian, jonka tiesin avattavan iltasella. Lihamurekepihvit ja ruskeakastike sipulirenkaineen valmistuivat pannulla purkaessani pakaaseja. Nyt muistelen mummua melkein pala kurkussa, mutta tuossa nimenomaisessa hetkessä mielessäni oli kaksi asiaa - BodyShop ja Kehräsaaren joulukauppa. Koska Kokkolassa ei ollut Anttilan kemikaliota kummempaa kolusin ekstaasissa Bodyshopin purkki purkilta, nuuhkin vaniljaiset voiteet ja testasin tököttejä. Joulukaupassa kahlasin kauttaaltaan koko kimaltavan tavarapaljouden ja hykertelin hileparatiisissa. Illalla yhdessä mummun kanssa kähersimme niintä ja käärimme lahjapaperiin lasikippoa ja enkeliä. Jari Sillanpää pauhasi taustalla ja minun nimeni kirjoitettiin lähettäjäksi moneen lahjaan...mummuhan ne sisällöt oli hankkinut mutta nautti nähdessään lapsen antamisen ilon ja hääräilyn <3

Ja sitten poeng yksikuusiviisi laskeutuu takaisin tähän päivään. Oma poikani on parhaillaan mummilassa "joululomalla", kulkee siellä noiden samaisten jouluvalojen alitse ja saanee palan jos toisenkin suklaata. Kauppojen sijaan kehrää kahvilassa ja mummin hankkimista pienistä paketeista on yhtä innoissaan kuin lahjan antamisestakin.

Minä täällä kotosalla kaivelen ensimmäisiä talvisia aarteita senkin päälle, suunnittelen suloisia ja huokailen hiljaisuudessa. Olen lainannut kirjastosta kasan aikakausilehtien joulunumeroita; niistä saa hirmuisesti inspiraatiota!
Vaikka joulu onkin sydämessä (ja vielä mooonen viikon päässä:D) se näyttäytyy minulle myös tavaroin tuoksuin ja tilpehöörein.. jo nyt marraskuussa! Tonttuja toppuuttelen pysymään piilossa joulukuun puolelle saakka, mutta jotain juhlavaa teki mieli jo laittaa:)


Oletteko te suoneet vielä ajatustakaan tulevaan juhlakauteen? Sunnuntaiterkuin,
Bianca 


7 kommenttia:

OceanFront Walk kirjoitti...

Voi sun ois pitäny hakea Lidlistä se hopeinen joulupallosetti! Mut ainakin Tikkurilan kontissa (SPR-kirppari) on myös mahtavat joulupallolaarit järkätty väreittäin ja eurolla saa viisi palloa. Mulla jo kultasetit roikkuu jättikranssissa...

Syvältä.Sanna. kirjoitti...

Sinulla on sitten ihana tyyli kirjoittaa. Täällä joulua on ajateltuna vasta lähinnä siivousmietteinä, jos huomenna laittaisi parit ulkovalot... PS. blogissani arvonta, vink vink.

Katri kirjoitti...

Ihania muistoja... <3 Ja kauniita tavaroita, just juhlavia, mutta ei yhtään liian jouluisia! Nautihan suunnittelusta ja hiljaisuudesta. :)

Itse olen suonut jouluun lähinnä vasta sen ajatuksen. Ajatuksen siitä, että ois ihanaa saada kotia siivoiltua pikkuhiljaa ja laitella lisää erilaisia valoja. Tonttuset piilottelee täälläkin ihan varmasti sinne joulukuulle asti, mutta tunnelmoinnin voi aloittaa jo! :)

Bianca Bernard kirjoitti...

Kiitos hyvästä vinkistä! Noita joulupalloja löytyykin entuudestaan jos jonkinlaisia, mutta askartelua ajatellen niitä ei ole koskaan liikaa:) Myös Fida lähetystorilla notkui jouluinen pöytä palloineen ja kransseineen!

Bianca Bernard kirjoitti...

Kiitos kauniista kommentista!<3 Ulkovaloja havittelen itsekin parvekkeelle, mutta pistorasia puuttuu. Led-kynttilöillä siis mennään ainakin toistaiseksi. Mukava arvonta sun blogissa, kävin heti osallistumassa:)

Bianca Bernard kirjoitti...

Joo tämä kippojen ja kuppien siirtely paikasta toiseen syvässä hiljaisuudessa oli kaivattua vaihtelua ja rentoutusta:D Nyt on univelat nukuttu pois ja uusin silmin uuteen viikkoon. Kannattaa muuten katsella Grouponin diilejä, siellä näkyy monesti siivouslahjakortteja puoli-ilman..voi sitten skipata ajatukset sen ikävän asian yli suoraan niihin valoihin;)

Anonyymi kirjoitti...

Tippa tuli linssiin kirjoituksestasi! Ehditäänhän me nähdä ennen joulua! T. Serkku-plikka