sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Chorizo Lasagna

Isänpäivän kunniaksi halusin tehdä miehelleni jotain spesiaalimpaa ruokaa. Päädyin lajiin, johon liittyy tarina:

Olimme tapailleet Bernardin kanssa jo jonkin aikaa kunnes lopulta otin kutsun vastaan ensimmäiselle kotivisiitille hänen luokseen. Olin tulossa Tampereelta sukuloimasta ja mies oli minua juna-asemalla vastassa. Ehdotus tuli "ex tempore", joten lähdin vierailulle pakaasieni kera ja tuomisena annoin mummun mukaan laittaman kahvipaketin sekä kahdenkertaiset(kaksikerrospikkuleivät). Onneksi en jännittäjänä ollut ehtinyt miettiä kyläilyä etukäteen, mutta joku toinen oli. Tai en tiedä..ehkä mies ihan sattumalta oli valmistanut koko aamun lasagnea ja puunannut kotinsa hohtavaksi :D Oli miten oli, sen pasta al fornon jälkeen en enää palannutkaan omaan yksiööni kuin lisävaatteita hakemaan. <3

Bernardin bravuuriruokaa en edes lähtenyt yrittämään, mutta luulen tämän lihaisamman version viehättävän yhtälailla. Ota mies valmisteluihin mukaan; stressaantuneen ja räjähtäneen näköisen naisen yksin urakoima yllätysillallinen ei ilahduta ketään. Me teimme jo eilen iltapuhteena lihakastikkeen valmiiksi jääkaappiin maustumaan. Ihan hyvä ratkaisu, sillä lasagnen valmistukseen kului tänäänkin vielä pitkä tovi. 


Tarvitset:
lasagnelevyjä (suosittelen De Cecco-merkkiä)
3 isoa mozzarellapalloa (bufalamozza parasta)
1.5dl parmesanjuustoa

Lihakastike:
400g chorizo-makkaraa
400g jauhelihaa
2rkl tuoretta persiljaa
1sipuli
2valkosipulinkynttä (murskattuna)
1prk tomaattimurskaa
3.5dl paseerattua tomaattia
5dl valmista tomaattikastiketta
1dl vettä
2rkl sokeria
1tl basilikamaustetta
1/2 tl fenkolimaustetta
1tl välimerenmaustesekoitusta
1/4 mustapippuria
Täyte:
1 kananmuna
4dl ricottajuustoa
2rkl tuoretta persiljaa
suolaa
Valkoinen kastike:
2dl maitoa
60g voita
1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl parmesania

1.Ruskista liha, makkarat ja sipulit kattilassa. Lisää tomaattikastikkeet, vesi, mausteet ja anna muhia miedolla lämmöllä n.50min välillä sekoitellen.

2.Sekoita kulhossa ricotta, kananmuna ja 2rkl tuoretta persiljaa keskenään.

3.Sulata voi pannulla, sotke sekaan jauhot ja hämmennä pari minuuttia. Siirrä pannu sivuun ja lisää maito kunnolla sekoittaen. Palauta pannu taas liedelle ja sakeuta soosi. Anna muhia n.3min. Sen jälkeen voit laittaa lieden pois päältä ja sekoittaa parmesanin joukkoon.

4.Vuoraa vuoka leivinpaperilla. Aloita kokoamaan lasagne siten, että pohjalle laitat lihakastiketta ohuen kerroksen. Lado päälle lasagnelastut ja voitele ne ricottatäytteellä. Siihen päälle lihakastiketta, valkoista kastiketta sekä 1 revitty mozzarella. Toista edellä mainittu kunnes on viimeisen lasagnelevyn päälle levität vain mozzarellaa sekä parmesania.

5.Peitä vuoka öljytyllä foliolla(näin juusto ei tartu kiinni). Paista 190asteisessa uunissa 25min. Ota folio pois ja paista toiset 20min. Ota huoneenlämpöön ja anna vetäytyä ainakin vartti.

Tadaa!


Venytä vielä lapsen päikkäreitä ja nauti hetki hemmottelua isämiehen kanssa:


Ihanaa isänpäivää kaikille iseille :)




Bianca**




2 kommenttia:

Katri kirjoitti...

Oiiiiiii, mikä tarina!!! <3 Ja resepti vaikuttaa yhtä lailla ihanalta. Sulta on kyllä saanut jo monenmonta houkuttelevaa ohjetta, jotka odottavat to do -listalla. Kiitos niistä! :)

Bianca Bernard kirjoitti...

Voih, mukava jos kokkailut ovat innostaneet:) Ihan parin kolmen vuoden sisällä on vasta tullut into kokeilla erilaisia reseptejä ja opetella ruoanlaittoa. Ennen lasta en juuri kauhaan ja kattilaan tarttunut..