keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Afrikkalainen maapähkinämuhennos

En ole tulisen ruoan ystävä, mutta karaistunut olen sillä saralla viime vuosien aikana. Oikeaksi on todistettu usein lapsille lausuttu hokema: "vain maistamalla voi oppia tykkäämään". Aiemmin pienikin pippurisuus tai chilin aromi olivat ehdoton ei. Nykyään siedän peperoncinoa pastan seassa ja thaikkuakin tilaan ilman niitä rasittavia repliikkejä tulisuuteen viitaten. Tässä hutussa tulisuutta voi muutella oman maun mukaan lisäämällä tai vähentämällä chiliä. 

Ja miksi tulisuudesta piittaamaton päätyy sitten tulisista tulisimpaan afrikkalaiseen ruokaan?
 No koska minä sydän maapähkinävoi!! Lisään sitä lähes kaikkeen aina puurosta jäätelöön. Ja jos se on reseptissä mainittu, minähän kokeilen.
Melkein kaikki tarvittavat ainekset. Kuvittele kuvaan vielä linssit,maapähkinävoi,kumina, korianteri ja kasvisliemikuutio;P

Tarvitset:
puolikas bataatti
sipuli
kokonainen valkosipuli/5kynttä
1 chili
1tl kuminaa
tomaattikastiketta loraus
vihreitä linssejä(muista mahdollinen liotusaika!)
kasviliemikuutio
inkivääriä pari senttiä raastettuna
lehtikaalia pari kourallista
maapähkinävoita ainakin puoli dl
tuoretta korianteria päälle

Laita vesi kiehumaan ja lisää sinne kasvisliemikuutio. Pehmitä pilkotut sipulit, inkivääri ja chili pannulla öljyssä. Lisää kuutioidut bataatit, kumina ja pyörittele sekaisin. Lisää loraus pari tomaattikastiketta ja lopuksi liotetut linssit. Kaada kasvislientä päälle niin paljon, että linssit peittyvät.  Kasvislientä voi lisäillä pikkuhiljaa. Poista lehtikaalista paksut keskiosat ja silppua liemeen. Kiehumisaika riippuu linsseistä, omani  (gogreen) veivät 20min. Kun linssit ja bataatit ovat kypsiä, lusikoi sekaan maapähkinävoita omantunnon mukaan ja hämmennä sekaisin. Lappaa lautaselle ja koristele korianterilla!

Ja kun pääsit maapähkinävoin makuun voit tehdä jälkkäriksi näitä :)

Maukasta keskiviikkoa!

Bianca**4 kommenttia:

Katri kirjoitti...

No nythän täältä pukkaa kiinnostavaa reseptiä yksi toisensa jälkeen! Mä olen ostanut meille silloin joku aika sitten purkin maapähkinävoita, kun kirjoittelit niistä "snickerseistä". ;) Mutta ruokaan en ole koskaan kokeillut. Jännää!

Ja arvaa mitkä ruokatarvikkeet odottaa huomista?! Kikherne-fetasalaatti! :P

Bianca Bernard kirjoitti...

Mahtavaa! Parasta on kun jostain uutuusreseptistä tulee osa arkiruokalistaa. Tämä ja se kikhernesalaatti ovat ainakin nopeudessaan varteenotettavia. Makuasiat ja lasten totuttaminen ovat sitten asia erikseen:)

OceanFront Walk kirjoitti...

Mä laitan tähän vissiin aina miltei desin maapähkinävoita. Tai siitä tulee semmosta kermasen väristä/ tahnamaista. On kyl huippuhyvää :)

Bianca Bernard kirjoitti...

Tykkään kans että maapähkinävoita on reippaasti, loppuhämmenyksen jälkeen lisäilen vielä parit sattumat soppaan:)