maanantai 13. lokakuuta 2014

Talteen

Lapsen tavat ja toiminnot muuttuvat yhtä nopeasti kuin pieni lapsi ulkoisestikin. Tyyppi itsessään ei unohdu, mutta monet sen  jutut sen sijaan helposti. Ensimmäisiä kääntymisiä ja hampaiden puhkeamisia en merkinnyt säännöllisesti, mutta muita muistoja olen kirjannut ylös. Kun muistot on tallettanut sanoina, ne on helppo palauttaa mieleen myöhemmin myös tuntemuksina. Oih niin lämmittävinä tuntemuksina!
Tällaisia palauttelin mieleeni Topoliinon vauvakirjasta:

-Kun sanoja ei vielä ollut Topoliino osoitteli asioita ja esineitä suhisemalla..se äännähdys syntyy kun puhaltaa ulos kieli tiukasti hampaiden välissä. 1v.

-Vaippaa/housuja seisaallaan pukiessa Topoliino pudistaa päätään omien polvieni välissä. Samettinen päänuppi kutitttaa varsinkin jos on itsellä paljaat sääret. Tämän poika on huomannut ja sitä vimmatummin hän päätään keikuttaa. 1v 5kk

-"Olen hejännyt" kuuluu aamulla ensimmäiseksi pojan sängystä. 2v3kk

-Liikuttavaa kuinka Topoliino nukkuu peppu pitkällään sykkyrässä. 1v

-Selällään nukkuessaan Topoliino vavisuttelee käsiään kuin sanomaa julistava paavi. 1v.

-"Nallenpoika saijastaa" toive iltaisin, vaikka olen sen aina nimennyt karhunpojaksi. 2v

-Neljä tuttia nukutusrutiineissa pyörii edestakaisin käsissä ja suussa. 8kk

-Yksi ensimmäisistä sanoista oli "mennään". Usein monta kertaa peräjälkeen. 1v10kk

-Juhannuksena 2012 poika keksi varpaansa. Luulimme hänen jo nukahtaneen, mutta hiljaisuuden syynä olikin suuhun ylettyneet varpaat. Tätä ihmetystä olisi voinut seurata loputtomiin!:D

Vauvapeitto on nykyään "Vespan huppuna"
Sairaalan ranneke tallessa
Ristiäisissä
Onnittelukortteja ja ultrakuvia
Synnytystä en muistellut mielelläni
Kulta pieni

Miten te olette tallentaneet vauva/pikkulapsimuistoja? Onko teillä kenties omia vauvakirjoja vielä tallessa?


Lempeää viikon alkua,
Bianca**4 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

Hei! Minulla on jopa kaksi omaa vauvakirjaa - äitini on ollut ahkera! :-)
Kun omat lapseni olivat vauvoja, perinteinen vauvakirja tuntui vanhanaikaiselta ja rakensin verkossa toimivan vauvakirjan - KiDMEMOn. KiDMEMOa voi täyttää yhdessä ystävien ja sukulaisten kanssa ja tietokoneella olevat kuvat saa helposti vauvakirjan sivuille. Julkaisimme viime kuussa iPhone-sovelluksen ja Android-sovellus on viittä vaille valmis, joten vauvakirjaa voi täyttää puhelimella missä vain! Meillä on myös taaperoille (1-3v) suunnattu kirja, käy kurkistamassa: www.kidmemo.com!

Jenni kirjoitti...

Minityylin sivuilla on muuten kisa, jossa arvotaan lahjakortti vauvakirjaamme: http://www.minityyli.fi/blog/2014/10/13/kidmemo-vauvakirja-nyt-myos-puhelimeen-kisa/comment-page-1/#comment-119758

Bianca Bernard kirjoitti...

Kiitos vinkistä, kävin kurkistamassa. Hieno keksintö, sopii etenkin vanhemmille joille näpertäminen ja käsinkirjoitus ei ole mieluista puuhaa! Ja mukava lahjaidea vaikka vastasyntyneelle :)

Syvältä.Sanna. kirjoitti...

Tykkään täytellä vauvakirjoja, olenpa postannutkin aiheesta...
http://syvalta.blogspot.fi/2014/02/paivitysta.html ja http://syvalta.blogspot.fi/2013/10/muistot-talteen.html

Harmittaa kun en ole lasten legendaarisia lauseita kirjoittanut talteen, niistä olisi ollut hauska tehdä printti seinälle.