sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Slow

Lomalla hidastin vauhtia. Aloin huomata mitä merkillisempiä juttuja kun toimin hitaasti. Muun muassa vaahtomuovisen pesusienen äänen, kun sen painaa vedenpinnan alle ja nostaa oikein hitaasti ylös. Sellaisen perus spongen jonka toisella puolella on nystyröitä, tiedättehän. Siitä lähtee ihana rapiseva ääni, terapeuttinen suorastaan. Kokeilkaa!

Entäpä sängystä nouseminen hitaasti. Olin kuin eri ihminen kun venyttelin herättyäni raajani, pyörittelin ja kierittelin olkapäät ja nivelet. Eihän kissakaan lähde samantien liikkeelle, aina se ensin venyttelee. Tämänkin huomasin kun seurasin ratikkapysäkillä tapahtumia enkä puhelintani.

Entäpä hiustenharjaus hartaudella? Otsalta aina niskavilloihin saakka. Tehtävän voi suorittaa puolisokin, mutta koska vanhaa koiraa ei enää voi kouluttaa pyydän toisinaan Topoliinoa mukaan kampaamoleikkiin:)

Parasta on lapsen hitauteen vastaaminen hitaudella. Hauskoja havaintoja ja päätelmiä kertoo kaksivuotiaskin, kun hänelle annetaan aikaa. Topoliino katsoi erästä kuvaa, missä poika lakkaa toisen pojan kynsiä. Taustalla näkyy mikkihiirtä, oluttölkkiä, ananasta, kynttilää, pipoa, lehteä ja ties mitä. Topoliino kysyy miestä osoittaen:
"Kuka tuo on?"
"Se on K:n ystävä."
"Ahaa........onko se pingviini??"
Kaiken tekemisen ja tavaran sijaan lapsi oli kiinnittänyt huomion pojan valkoiseen paitaan ja mustaan pipoon ja teki tästä päätelmän:D

Miltä maistuu hyvä oliivilöjy? Onko kukkakaali tosiaan mauton?

Miltä tuntuu uusi lattia, miltä pehmoinen paita?

Miltä tuoksuu märät lehdet? Entä aamu ensimmäisen pakkasyön jälkeen?
Uskon että jokaisella on valtaa viiden minuutin ajan rauhoittaa mielensä, keskittyä vain yhteen asiaan.  Oli se sitten lapsen puuha, oma kauppareissu, ruoanlaitto tai nukkumaanmeno. Tee tietty arjen rutiinisi hitaasti ja tietoisesti. Mitä uusia puolia havaitsit, mitä tunsit, kuulit tai maistoit?

Suitsukkeentuoksuista sunnuntaita,
Bianca**

4 kommenttia:

Katri kirjoitti...

Ihana postaus <3 Mä oon just viime aikoina koittanut keskittyä tähän. Ja aisteihin, kokemuksiin, läsnäoloon. Se on kyllä merkillistä millaisia juttuja pistää merkille. Mä olen nyt tehnyt tätä hieman bloggaamisen (ja blogien lukemisenkin!) kustannuksella. Pitäis koettaa löytää joku tasapaino. :)

Pirtsakkaa viikkoa!

Bianca Bernard kirjoitti...

Olet varmasti tehnyt ihan oikeita valintoja ja priorisointeja. Se on paras mikä tapahtuu:) Kiireessä tyssää minullakin ensimmäisenä juurikin blogihommat, etenkin niiden luku. Kun päässä suhisee sata asiaa ei kykene enää vastaanottamaan edes viihdettä. Kissakuvat tosin kuuluvat ihan omaan kastiinsa, siihen anti stress-luokkaan ;)

Noel kirjoitti...

mun blogissa on sulle haaste :) toivottavasti jaksat tehdä!

Bianca Bernard kirjoitti...

Kiitos, kesää on aina mukava muistella :)