lauantai 4. lokakuuta 2014

Miksi aina

Miksi ihmiset masentuvat syksyllä vaikka maa antaa parasta väriterapiaa?


Miksi aina vasta suklaaöverin jälkeen sattuu näkemään inspiroivan asukuvan ja ihailtavan idolin joka olisi auttanut jättämään ahtamisen väliin?

Miksi aina sunnuntaiaamuisin herää seitsemältä ja kahvimaito puuttuu? Yleensä sitä vielä lähtee pirteänä hakemaan kaupasta joka kerta yllättyen että sunnuntaina Alepa aukeaa vasta kympiltä. Siitä se tuleva maanantai-ketutus jo lähtee..

Miksi aina eteinen on hyrskyn myrskyn silloin kun naapuri sattuu oven avatessa jäämään juttusille? Voisihan oven sulkea, mutta meillä sattuu asumaan sellainen 2vuotias portsari, joka kotiin jäädessäänkin haluaa painaa käytävään valon ja sulkea oven.

Miksi aina parhaat työideat tulevat sunnuntai-iltana, kun ei enää ehdi tekemään taustatyötä eikä silmät pysy auki?

Miksi aamukahvi maistuu kotona paremmalta arkisin, kun siitä ei ehdi pitkään nautiskella?

Miksi aina työpaikalla selittää käyvänsä vessassa "ihan nopsaa vain"? Mene ihan rauhassa huomautti viime viikolla eräs. Ja syystä.

Miksi aina keksii nokkelaa sanottavaa vasta kun tilanne meni jo ohi?

Miksi aina vaihtaa paikkaa yksipenkkiselle riville ratikassa, vaikka vieressä istuisi ihan huomaamaton kanssa matkustaja eikä poisjäämiseen olisi montaa pysäkkiä?

Miksi lahjaksi saamastaan rahasta aina kieltäytyy ensin vaikka kuitenkin tietää ottavansa sen lopulta vastaan mielihyvin?

Miksi aina juoksee henkensä edestä julkiseen kulkuneuvoon (usein vielä punaisia päin) vaikka seuraava lähtee max 10minuutin kuluttua?

Miksi miesten jalkaterät ovat pehmoiset ja hyvinhoidetun näköiset, vaikka eivät hoidatakaan niitä mitenkään?

Miksi lapsi sanoo aina jotain kiusallista, kun itse on jo valmiiksi kiusaantunut. Leikkipuiston sisätiloissa en tuntenut ketään ja lapsi jankkasi kovaan ääneen "äiti saako nänniin koskea?" (omastaan puhui kun olen kehottanut olemaan raapimatta ohutta kohtaa ihossa..miksi koskaan nimesin kehonosiaan näin yksityiskohtaisesti??)

Eilen tulin metron rullaportaita ylös. Nuori poika oli menossa alas metrotunneliin ja vehtasi matkakorttinsa kanssa leimauslaitteen luona. Sanoi vartijoillekin asiasta jotakin ennen kuin jatkoi matkaa rullaportaisiin. En tiedä mikä oli ongelma, mutta olisin voinut vinkata että alhaalla on tarkastajat, jotta varmistaisi kortin toimivuuden. Miksi aina jäätyy tällaisissa hetkissä ja sitten murehtii myöhemmin mitenkähän kävi..?

Mitä Sinä haluaisit kysyä? :)


Bianca**

2 kommenttia:

Syvältä.Sanna. kirjoitti...

Tämän päivän osalta itseäni jäi harmittamaan liian monta kertaa sanottu lause "Miksi teet noin tai näin vaikka olet jo iso tyttö". Raivostuttavaa, ja tytärestäni varmasti sata kertaa raivostuttavampaa.

Bianca Bernard kirjoitti...

Ärsyttävämmäksi vielä tekee fakta että nuo on niitä kysymyksiä joihin lapsi ei oikein edes kykene itse vastaamaan...