perjantai 31. lokakuuta 2014

Hirrrmuinen ilta

Niin hiipi halloween meillekin salavihkain. Kekriä kaavailin mutta kaupallisempaan päädyin. Koskaan ennen en ole kurpitsajuhlaa järjestänyt tai siitä intoillut, mutta annas vaan kun oma lapsi innostuu hurjista jutuista ja pimeydestä niin johan on äitikin hösäämässä. Näen niin jo itseni intoilemassa jalkapallokentän laidalla termein joita en edes vielä tiedä tai ravaamassa kaupoilla kiekkokamoja metsästäen. Näin sukupuolisensitiivisesti ilmaisten;)  Olen aina hurahtanut juttuihin helpohkosti, mutta lapsen viedessä minua ei pitele mikään.

No mutta. Kodin koristeluun ei paljoa tarvittu. Oranssilla ja mustalla kartongilla pääsi aika pitkälle. 
Topoliinon nikkarointiboksista nappasimme nauloja ja pistelimme satsumoille silmät ja suun. Teemasuklaita tarjosi Alepa.


Katosta roikkui lepakoita ja kummituksia. Ruokana meillä oli oranssia kurpitsakeittoa. Tai eihän se ollut kurpitsaa nähnytkään kun kokki itse ei siitä perusta. Soppaan laitoin

2 isoa porkkanaa
paljon valkosipulia
2prk kikherneitä
chiliä
vettä
kuminaa
kookosmaitoa
kasvisliemikuution

ja surrutin tehosekoittimella sileäksi. Kolmelle piisasi hyvin.

Supermiehen ja hämähäkkimiehen dilemma.


Leivät näyttävät ällöiltä ihan vahingossa.


Yksisilmäinen scarabee saalisti herkkupaloja kilpaa Topoliinon kanssa. Poika voitti 3-0.

Vietittekö te halloweenia, kurpitsajuhlaa tai kekriä?


Bianca**

4 kommenttia:

Syvältä.Sanna. kirjoitti...

:D Hienoa kun olet nähnyt vaivaa, meillä jäi tänä vuonna koristeet olemattoman vähäisiksi; onneksi oli kuitenkin se yökirjasto.

Katri kirjoitti...

Ihan pienesti Halloweeneiltiin. Ei tarvinnut kotona järjestää ihmeitä, kun isompi kävi kaverin luona juhlissa ja pienempi ei vielä ymmärrä/osaa kaivata. ;)

Sun mielikuvitus on kyllä kadehdittavaa! Mä olen pistänyt merkille sen, että nyt Halloweenin aikaan esim. Facebookissa aika moni marisi tämän juhlan rantautumista Jenkeistä Suomeen, eikä pidä siitä sen kaupallisuuden vuoksi. Mun mielestä taas on tosi mahtavaa, että ollaan saatu tähän pimeään vuodenaikaan yksi juhlanaihe lisää! Sehän on sitten jokaisesta itsestään kiinni, miten (kaupallisesti) sitä juhlii. Mun mielestä onnistuneen juhlan voi saada hyvinkin aikaan jättämällä se turha krääsä kauppoihin. Aika pienestä ne lapset kuitenkin on tyytyväisiä ja mielikuvituksella pötkii pitkälle. :)

Bianca Bernard kirjoitti...

Joo! Ja ystävänpäivääkin juhlin mieluusti helmikuussa extrakerran vaikka heitä voikin huomioida kautta vuoden ihan ilman vaaleanpunaista. Juhlat vaan on kivoja :)

Bianca Bernard kirjoitti...

Vähäisellä rekvisiitalla minäkin vedin. Parasta oli se pimeässä olo ja suklaa :D Se teidän yökirjasto on kyllä mahtis idea!